Hukukçular yorumladı: ‘Selektörle radar uyarısına verilen ceza’ hukuki mi?

Avukat Gönenç Gürkaynak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 'selektörle radar uyarısına verilen cezanın' hukuki olmadığını savundu

Hukukçular yorumladı: 'Selektörle radar uyarısına verilen ceza' hukuki mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’de Ramazan Bayramı tatilinde artan trafik yoğunluğu nedeniyle hız sınırlarının ihlal edildiği bölgelerde polis ekiplerince yapılan denetimlerde radar uygulaması dikkat çekti.

Ancak bu uygulama sırasında, diğer sürücüleri radar uygulaması hakkında selektör yoluyla uyararak ceza almalarını önlemeye çalışan sürücülere ceza kesilmesi tartışma yarattı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Çamköy bağlantı yolunda radar denetimi yaparken, radar aracını gören ve karşı istikametteki araçlara selektör yoluyla uyarılarda bulunan sürücüleri tespit etti. Bunun üzerine ekipler, diğer şeritte bulunan sürücülere de uygulama başlattı. Seçici hız sınırlarıyla ilgili uyarı yapan 66 sürücüye toplamda 45 bin 540 TL ceza kesildi.

Bu olayın ardından, dünya teknoloji devlerinin avukatlığını yapan Gönenç Gürkaynak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla uygulamanın hukuki olmadığını savundu. Gürkaynak, radar uygulama alanında diğer sürücüleri selektör yoluyla uyarmanın, hukuka aykırı bir davranış olmadığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın birbirini hız sınırlarına uyma konusunda uyarmanın, hukuka uygun bir davranış olduğunu vurguladı.

Gürkaynak, paylaşımında, bu tür iletişimin hukuka uygun olduğunu ve hatta bu tür iletişimin vatandaşlar arasında dayanışmayı artırdığını ifade etti. Ayrıca, polisin bu tür uygulamalarla sürücülere ceza kesmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Gürkaynak’a göre, hukuki olarak bir ihlal gerçekleşmedikçe ceza kesilmesi mümkün değildir. Bu nedenle, selektör yoluyla yapılan uyarıların cezai işlemle sonuçlanmasının hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Hukukçular yorumladı: ‘Selektörle radar uyarısına verilen ceza’ hukuki mi?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!