EDİP UĞUR YAPTIRDI, CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılan, mimarisi ve içinde kullanıldığı malzemelerin kalitesi ve her ayrıntısı özel tasarlanan Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Camii, Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılan ve 1300 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Cami, üç yıllık yapım aşamasının sonunda Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak.   Organize Sanayi Bölgesi’nde Kamyon Garajının yanında 11 bin metrekare açık alan üzerinde 996 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen, Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Cami, gerek özgün mimarisi gerekse içerisinde kullanılan malzemelerin özel olması nedeniyle Balıkesir’in sembol camileri arasında yer alacak.

 

KAPILARI, KÜRSÜSÜ, MİNBERİ VE MİHRABI AĞAÇ VE EL DOKUMASI

Caminin yapım aşamasıyla ilgili süreçle ilgili bilgi veren sorumlu Mustafa Saygı, “Her ayrıntısı özel olarak tasarlanan Hacı İsmail- Hafız Güzide Uğur Cami, tek kubbe olması nedeniyle ses akustiğini tamamlıyor. Avizeler Organize Sanayi Bölgesi’ne özel olarak Samsun’da tasarlandı. Kapılarımız, kürsümüz, minberimiz, mihrabımız hepsi ağaçtan ve el dokuması. Maraş’ta ustalar tarafından dokundu ve burada montajı yapıldı. Camimizin her tarafı mermer ve özel olarak tasarlandı. Özellikle angalaj sistemi yapıldı, sağlam ve uzun ömürlü olsun diye. 4 adet kulemiz bulunuyor kompozit tarzında. Kompozitler sufi tarzında Allah yazısıyla tamamladık. Gece ışıklar yandığında bir görselliği olacak. Ana kubbenin nakışlamasını özel olarak tasarlanan ayrıntılar arasında yer alıyor. Payiatı işlerimizi Bingöllü ustalarımız yaptı.   Halısı özellikle görme engellilerin de ibaret ederken safları bulabilmesi için el dokuması olarak tercih edildi. Burası yaklaşık 3 yılda bitti” dedi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
EDİP UĞUR YAPTIRDI, CUMA GÜNÜ AÇILIYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!