Bir sigara grubuna daha zam geldi: En ucuz sigara 52 lira oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JTI ve BAT gruplarının ardından bir sigara grubuna daha zam geldi. Buna göre Philip Morris’in en ucuz sigarası 52 lira, en pahalı sigarası ise 58 liraya yükseldi.

Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir sigara grubuna daha zam geldiğini duyurdu.

Aybaş’ın paylaşımına göre, son zamla birlikte Philip Morris grubunda en ucuz sigaranın fiyatı 52 lira, en pahalı sigara ise 58 lira oldu.

Buna göre Philip Morris grubuna ait sigaralarda 5 TL’lik zam gerçekleştirildi.

 

Zamlı fiyatların ise bugün itibarıyla geçerli olacağı belirtildi.

BAT grubunun sattığı en ucuz sigara ise son gelen zamla birlikte 48 TL olmuştu. BAT grubuna ait sigaralardan en pahalısı ise 60 TL’ye çıkmıştı.

Sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre küresel çapta yaklaşık 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı tahmin edilirken; sigara içen kişiler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar vermektedir. Bu duruma ise pasif içicilik denilmektedir. Peki sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebekler görmektedir.

Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olmaktadır.

Öte yandan sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanmakta ve bunun neticesinde kalp krizi riski artmaktadır.

Sigara içmek ayrıca yemek borusu ile midede ülser ve kanama riskini artırmakta, pankreas kanseri riskini de kuvvetlendirmektedir.

Ayrıca, sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla ellerinde ve parmaklarında daha sık sararmalar görülmektedir.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Bir sigara grubuna daha zam geldi: En ucuz sigara 52 lira oldu
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!