“BELEDİYE ÇALIŞANLARI KARA PROPAGANDAYA İNANMASIN”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok seçim öncesinde belediye çalışanlarına ‘İsmail Ok seçilirse sizi işten çıkaracak’ şeklindeki dedikoduların doğru olmadığını açıkladı. İsmail Ok dürüst çalışan kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını belirterek, işini yapmayanların da karşısında olacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ayrıca belediye çalışanlarına yönelik maaşlarını ödemeyecek şeklindeki söylemlerin de karalamadan ibaret olduğunu söyleyerek, 2009 yılında belediye başkanı seçildiğinde ilk iş olarak önceki dönem belediye başkanının işçilere ödemediği haklarını vermek olduğunu hatırlattı.

BUNLAR SON ÇIRPINIŞLARI

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok seçime saatler kala kendisine yönelik iftiraların arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Malumunuz yerel seçimlere artık sayılı günler değil saatler kaldı. Öncelikle bu yerel seçimlerin Balıkesirimize, milletimize, devletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi seçimi kaybettiğini gören haramiler her türlü karalama, saldırı, iftira şeytanın bile aklına gelmeyeceği çirkin saldırıları yapmaya devam ediyorlar. Ama bu çırpınışlar bataklığa batan kişinin çırpındıkça, debelendikçe gömülmesi gibi çaresizliklerini gösteriyor. Biz bunlara gülüp geçiyoruz açıkcası. Artık son günleri son çırpınışları.”

TESTİYİ GÖTÜRENLE TESTİYİ KIRANI AYRI TUTARIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde hakkıyla çalışanların işinden, ekmeğinde olmayacağını kaydeden İsmail Ok şunları dile getirdi:

“Ben özellikle basın mensuplarımız aracılığıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerimize mesaj vermek istiyorum. Bir kara propaganda yapılıyor, İsmail Ok gelirse Büyükşehirde çalışanlar işten çıkarılacak. Şunu gayet açık ve net söylüyorum Cuma vaktine yakın bir zamandayız, işini yapan makamı mevkii görevi ne olursa olsun Büyükşehir Belediyesinden ayrılmak istese bile biz onlara gitmeyin durun sizinle çalışmak istiyoruz diye ikna etmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Allah’ın izniyle 31 Mart’tan sonra bize emanet edilecek. Emaneti korumakta bizim görevimiz. Daha 4 gün önce belediye araçlarıyla gece yarılarına kadar muhalefet partilerinin pankartlarını yırtan. Yücel Yılmaz’ın pankartlarını asan kısacası tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenlere de bunun hakkını sormak görevimiz. Kısacası testiyi götürenle, testiyi kıranı biz ayırt ederiz. Buradan özellikle Cuma vakti sesleniyorum Balıkesir Büyükşehir Belediye çalışanları görevini hakkıyla, layıkıyla yapan tüyü bitmedik yetimin hakkını koruyan, evine helal ekmek götürmeye çalışan hiç bir kardeşimiz işinden aşından olmayacak. Eğer bunun tersini yapmaya kalkan olursa önce ben buna karşı çıkarım. Buradan bu mesajı özellikle vermek istiyorum.”

2009’DA İLK İŞİM HAKLARINI ALAMAYAN İŞÇİLERE HAKLARINI VERMEK OLDU

İsmail Ok seçilirse maaşlarınızı ve sosyal haklarınızı alamayacaksınız şeklinde karalama yapıldığına da dikkat çeken Ok şunları ifade etti:

“Bir diğer kara propaganda İsmail Ok gelirse maaşlarınızı, sosyal haklarınızı alamayacaksınız. 2009 yılında geldiğimizde Balıkesir ve belediye çalışanları buna şahit fazla mesailaerini, geçmişe dönük tazminatlarını, sosyal haklarını yaklaşık 1 yıldan beri alamayan çalışanlarımıza maaşlarıyla birlikte aynı anda bütün sosyal haklarını da, Sabri Uğur döneminde ödenmeyen o sosyal hakları da biz ödedik. Ve yine bizden önce Memur Sen ile sözleşme yapmışlar, ama korkudan sonra o sözleşmede verilen ücretleri geriye almışlar. Ama İsmail Ok bütün bunlara rağmen yetkili sendika ile sözleşme yaptı her dini bayramda. Ramazan ve Kurban bayramlarında, 29 Ekim’de, 19 Mayıs’ta, yılbaşında, okulların açılışında çalışanlara ikramiye verdi. Hemde geçmiş dönemde ödenemeyenleri ödeyerek. Kısacası geçmişimiz belli, 2009-2014 yılları arasında yaptıklarımız belli bu kara propagandanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde çalışanlar üzerinde bir etkisi olacağını zannetmiyorum. Bu mesajıda saygıdeğer basın mensupları aracılığıyla evine aş, ekmek götürmeye çalışan emekçi kardeşlerimize iletmek istiyorum. Ben bu ülkede sendika yasası yokken ilk sendika kurulduğunda 1992 yılında üye olanlardanım. 1994 yılında yasa olmamasına rağmen yönetim kurulu üyesi olan biriyim. Yine yasa yokken şube başkanlığı Kamu Sen il temsilciliği, Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığı yapmış emeği savunan, alın terini savunan bir gelenekten geliyorum. Hala çizgimiz değişmedi onun için Büyükşehir çalışanları rahat olsun. Ama biraz öncede dediğim gibi tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenlerden de o çaldıklarını, yediklerini kusturmak boynumuzun borcu. Ben Büyükşehir çalışanlarının buna inanmayacaklarını, bu kara propagandalara aldanmayacaklarının altını özellikle çiziyorum.”

BİZİMLE AYNI HEYECANI TAŞIYAN BÜROKRATLARLA YÜRÜYECEĞİZ

Balıkesir’i Balıkesir’le alakası olmayan kişilerin yönettiğini belirten İsmail Ok, belediyede çalışan bürokratlarla ilgili tasarrufta bulunacağını belirtti. Ok şunları kaydetti:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde çalışan bürokratların genel sekreter dahil Balıkesir’le zerre kadar ilgileri yok. Aileleri çoluk çocukları başka şehirde oturuyor. Balıkesir’i haritada bile arasa bulamazlar ama bir güç merkezi onları buraya atıyor ve Balıkesir’i maalesef  hiç Balıkesirle ilgisi olmayanlar yönetiyor. İşte biz liyalatli Balıkesir için sevdalı, Balıkesir’e katkısı olacak kadrolarla yolumuza devam edeceğiz. Buda bizim en demokratik hakkımız. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’da öyle diyor. Sayın Cumhurbaşkanını üzecek halimiz yok. Ne diyor bizimle aynı duyguları taşıyanlarla beraber yürüyeceğiz diyor. Bende sayın Erdoğan’ın bu fikirlerine aynen katılıyorum. Bizimle aynı ruhu heyecanı taşıyan Balıkesir’e hizmet aşkı güden bürokratlar yürüyeceğiz. Herhalde 17 yıldır memleketi yürüttüğüne göre sayın Erdoğan’ın bir bildiği vardır. Bizde öyle yürütmek istiyorum buda bürokratlara mesajim olsun. Seçim bitti Allah2ın izniyle biz öyle görüyoruz. Bundan sonra yapılacak iş millet iradesinin sandıklardan çıkmasını sağlamak. Bu konuda da teşkilatlarımız hazır.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“BELEDİYE ÇALIŞANLARI KARA PROPAGANDAYA İNANMASIN”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!