BAŞKAN YILMAZ DEPREM MESAİSİNDE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OSMANİYE’NİN DEPREM KOORDİNASYONUNU ÜSTLENEN YÜCEL YILMAZ: TEK YÜREK OLDUK, MÜCADELEYİ BIRAKMIYORUZ

 

POLİTİKA

6 Şubat’taki 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremin vurduğu 10 ilden biri Osmaniye’nin yaralarının sarılması görevi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da. Vali Hasan Şıldak’la birlikte Osmaniye koordinasyonu görevi verilen Başkan Yılmaz, deprem bölgesinde bir yandan arama kurtarma çalışmalarını koordine ediyor, diğer yandan depremzedelerin taleplerini dinliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir ve BASKİ’nin tüm olanaklarını da depremin vurduğu Osmaniye için seferber etti. İş makinaları, ambulanslar, arama ve kurtarma için kullanılan çeşitli iş makineleri ve çok sayıda personel Osmaniye’de görev yapıyor.

Toplamda 313 Büyükşehir personeli ve 216 araçla Osmaniye afet bölgesinde arama kurtarma ve yaşam desteği için çabalayan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Balıkesir’den gönderilen yardım tırlarındaki malzemeleri de depremzedelere ulaştırıyor.

Başkan Yılmaz, Osmaniye’de şu ana kadar binlerce yağmurluk, battaniye, atkı, eldiven, bere, mont, bot, çorap, uyku tulumu, hazır gıda, sıcak yemek, kumanya, bebek bezi ve hijyen malzemesi dağıtıldığını söyledi. Yılmaz, “Osmaniye için binlerce yardım malzemesi ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum, bu zor günleri birlikte atlatacağız. Ekiplerimizle birlikte yoğun şekilde çalışıyoruz. Tek yürek olduk. En küçük umuda tutunuyor, bir an olsun mücadelemizi bırakmıyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz, depremzedeler için kurulan çadırkentlere yerleştirilen vatandaşları da sık sık ziyaret ettiklerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini dinlediklerini söyledi.

Enkaz altından sağ kurtarılan her bir canın umut olduğunu da belirten Yılmaz, “zamanla yarışıyoruz, acımız büyük ama bu acıyı hafifletecek haberlere ihtiyacımız var. Allah bölgede mücadele veren herkesin yardımcısı olsun” dedi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BAŞKAN YILMAZ DEPREM MESAİSİNDE
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!