BALTOK’TAN AÇIKLAMA: 16 ARALIK’TA İHALE VAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Toplu Konut A.Ş. (BALTOK) Yönetimi, şirketin resmi internet sitesi ve sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Müteahhit furmayla yaşanan anlaşmazlık sonrasında tamamen durdurulan inşaatlar ve maliklerin durumuna ilişkin sürecin anlatıldığı açıklamada, 16 Aralık 2019 tarihinde Yeni Karesi Konutları inşaat ihalesinin yapılacağı duyuruldu.

BALTOK A.Ş.’nin açıklaması şöyle:

 

“BALIKESİR’İN EN BÜYÜK TOPLU KONUT PROJESİ”

“BALTOK A.Ş. altyapı, üst yapı, sosyal donatı alanları ile bütünleşik yaşam alanları oluşturabilmek; modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konut projeleri üretmek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ile yine Balıkesir Büyükşehir Belediye iştiraki olan BAGYAŞ tarafından % 100 sermayesi sağlanarak 2015 yılında kurulmuştur.

Şirketimiz kurulduğu günden bu yana birçok alanda verdiği hizmetlerin yanında YENİ KARESİ KONUTLARI projesinin çalışmalarını yürütmektedir.

Yeni Karesi Konutları projesi 77.000 m2 arazi üzerine 1334 adet konut12 derslikli Okul1000 kişilik CamiSosyal tesisTicaret Merkezi, Altyapı ve Peyzaj dahil 226.000 m² inşaat alanı olacak şekilde planlamıştır. Balıkesir şehir merkezinin zemin yapısı göz önüne alınarak yüksek nitelikli konut üretimine en uygun bölge olan 2. Sakarya Mahallesinde Yeni Karesi Projesinin hayata geçirilmesine 2016 yılında karar verilmiştir.

Balıkesir’in en büyük toplu konut projesi YENİ KARESİ Konutları Yapım işi, 08.02.2017 tarihinde yapılan ihale sonucunda TAŞ YAPI Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti üzerinde kalmış,  07.03.2017 tarihinde yapılan Arsa payı Hasılat Paylaşımı Sözleşmesi ile saha yüklenici firmaya teslim edilmiştir. 08 Mart 2017 tarihinde projenin temelleri atılarak ilk etapta 10 Blok ve Ticaret Merkezinin İnşaat imalatlarına başlanılmıştır.

 

“MÜTEAHHİT FİRMANIN TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU”

2018 yılı Ağustos ayı içerisindeki döviz kurunun ani yükselişi, inşaat maliyetlerindeki artış ve inşaat sektöründeki piyasa koşullarının öngörülemeyen şekilde dalgalanmalar ile birlikte satışlar beklenen düzeyde gerçekleşmemiştir. BALTOK A.Ş. ile Taş Yapı Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti arasında akdedilen KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE/VEYA HASILAT PAYLAŞIMI USULÜ sözleşmesi yüklenici tarafından piyasada konut satışlarının sekteye uğradığı bir dönemde yeterince hasılat oluşturulamaması öne sürülerek inşaatlar 10 EKİM 2018 tarihinde durdurulmuştur.

Yerel seçimler sonrası inşaatın devamı yönünde Müteahhit firma ile yapılan görüşmeler de neticeye ulaşılamamış, Yüklenici 05 Temmuz 2019 tarihinde sözleşmeye dayanarak şirketimize ilettiği iş tasfiye talebi ile birlikte tüm faaliyetlerini durdurmuştur.

Yüklenici firma Taşyapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin bu talebini takiben şirketimiz, Balıkesir 2.Sulh Hukuk Mahkemesi’nden sözleşme konusu işlerin fiziki gerçekleşme durumlarının ve taşınmazlar üzerinde yapılan inşaatların tamamlanma oranlarının bilirkişi ile tespitini talep etmiş, mahkemece tayin edilen bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda belirlenen hususlar çerçevesinde, Yüklenici ile şirketimiz arasında bulunan sözleşme 07 Ekim 2019 tarihinde karşılıklı olarak tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla ilk sözleşme bedeli üzerinden feshedilmiştir.

Sözleşmenin karşılıklı feshi sonrasında İnşaat sahası BALTOK A.Ş.’nin sorumluluğuna geçmiş, bölgenin güvenliği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmaya başlanmıştır.

 

“16 ARALIK’TA İNŞAAT İHALESİ YAPILACAK”

Projemizin içinde bulunduğu bu duraklama döneminde çalışmalarımız devam etmiş, ilk ihale ve sonrasında yaşanan olumsuzluklara mahal vermeyecek şekilde 4734 sayılı kanunun 19’uncu maddesine uygun anahtar teslim götürü bedel açık ihaleye çıkılacak şekilde hazırlıklar tamamlanmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından proje bedeli ödenek şirketimize planlanarak Elektronik Kamu Alımları Platformunda (EKAP) 2019/577072 İhale kayıt numarası ile tamamlama ihalesi için ilana çıkılmıştır.

Yeni Karesi Konutlarının tamamlama yapım işinin Anahtar Teslimi Götürü Bedel İhalesi 16 Aralık 2019 tarihinde Avlu Sergi Salonu’nda saat 14.00’da gerçekleştirilecektir.

Ayrıca proje alanımızda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından yol ve çevre düzenlemelerine, BASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından altyapı çalışmalarına başlanmış ve halen devam etmektedir.

Görevine başlayan yeni yönetimimiz, ilk günden itibaren konu üzerinde hassasiyetle durmakta ve tüm bu çalışmalar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel YILMAZ tarafından yakından takip edilmektedir.

Şirketimiz, projemizden konut sahibi olmayı sabırsızlıkla bekleyen değerli maliklerimiz ile konut sahibi olmayı düşünen her vatandaşımıza süreç hakkında bilgi vermek için tüm ofislerinde personeli ile hazır bulunmaktadır. Projemizin 1. Etap ihalesinin ardından en kısa sürede inşaatının tamamlanması hedeflenmekte olup, ayrıca 2. Etap ile ilgili hazırlıklar devam etmektedir.

Maliklerimize anlayışları ve bize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Yeni Karesi Konutları Projesine ilişkin tüm gelişmeler BALTOK A.Ş.’nin resmi internet sitesinde(baltok@com.tr) kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam edilecektir.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BALTOK’TAN AÇIKLAMA: 16 ARALIK’TA İHALE VAR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!