DİNÇER ORKAN TAŞ BİNAYI GÖZÜNE KESTİRDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARESİ BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER ORKAN KAPSAMLI BİR ‘KUVA-YI MİLLİYE MÜZESİ’ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

 

KARESİ Belediyesi’nde yeni hedef, Kuva-yı Milliye Müzesi. Anafartalar Caddesi’ndeki müzenin yetersizliğinden yola çıkan Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Aygören’deki taş binayı gözüne kestirdi. Geçmişte uzun yıllar Balıkesir Lisesi olarak hizmet veren, şu anda Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan tarihi yapıyı müzeye dönüştürmek istiyor.

 

BAŞKAN Orkan, tarihi yapının Kuva-yı Milliye Müzesi’ne dönüştürülmesi için Balıkesir Valiliği ve ilgili kurumlarla temasa geçtiklerini, projenin yaşama geçirilmesini arzu ettiklerini, bunun için Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan da proje desteği isteyeceklerini kaydetti. Orkan, “mevcut müze çok yetersiz kalıyor, Balıkesir’in milli mücadele sürecini daha iyi anlatmalıyız” dedi.

 

ORKAN’ın Aygören’deki taş binayı müzeye dönüştürme isteğinin yanı sıra, Anafartalar Caddesi’ndeki mevcut müzeyi Karesi Belediye Başkanlığı yönetim birimi olarak değerlendirme planı da var. Başkan Orkan, “ilgili kurumlarla anlaşabilirsek mevcut müze binasını Karesi Belediyesi’nin yönetim birimi olarak değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (POLİTİKA – Özel Haber)

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
DİNÇER ORKAN TAŞ BİNAYI GÖZÜNE KESTİRDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!