BALIKESİR EMITT’E DAMGASINI VURMALI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Balıkesir’in tanıtımı için herkesin seferbere olması gerektiğini belirterek önümüzdeki günlerde yapılacak EMİTT Fuarı’nın önem taşıdığına dikkat çekti.  30 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMİTT) 86 ülkenin katılım sağlayacağını belirten Ekrem Yavaş, bu fuarın Balıkesir’in tanıtımı için fırsat niteliğinde olduğunu vurguladı.

 

Sındırgı’da uğraştığı iş ile ilgili olarak yaklaşık 20 yıldır EMİTT Fuarına katılım sağladığını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ulusal ve uluslararası düzeyde Balıkesir’in tanıtılmasının önemli olduğunu belirtti. Yavaş, fuarda Balıkesir’in turizminin yanı sıra kültürünün de tanıtılarak daha fazla turistin Balıkesir’e gelmesinin sağlanabileceğini belirtti.

BALIKESİR’İN TANITIMI ÇOK ÖNEMLİ

EMİTT Fuarı konusunda deneyimi olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir’in tanıtımının nasıl sağlanacağıyla ilgili şunları söyledi:

“Turizm Balıkesir’in en önemli değerlerinden birisidir. Yapılan bir ankete göre halkımızın da en çok Balıkesir’e turizmini yakıştığı ve en çok da turizmden gelir elde edileceği konusunda bir fikir ortaya çıktığını biliyoruz. Bu bağlamda dünyadaki önemli fuarlarda Balıkesir’in iyi temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bakımdan geçenlerde Antalya’da bizlerin de katıldığı bir fuarda Sındırgı kendi adına iki tane ödül aldı. Hem Kışla Müzehan ile alakalı en iyi destinasyon ödülü, daha önce de bir güreş müzesiyle alakalı ilk ve tek bir güreş müzesi ödülüne sahip olmuştuk. Biz Sındırgı olarak termal ve tarihi dokularla ortaya çıkmaya çalışıyoruz ama Balıkesir çeşitlilik bakımından çok önemli bir turizm ögeleri var. Yani hem sahil bölgesi, hem dağ bölgesi, hem merkezi hakikatten çok özel bir duruma haizdir.”

20 YILDIR EMİTT FUARINA KATILIYORUM

Kendi işi gereği 20yıldanbu yana EMİTT Fuarı’na katıldığını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, fuara katılımın önemine dikkat çekti. Yavaş şunları söyledi:

“Ben kendi iştigal alanımla alakalı olduğundan dolayı 20 yıldan bu yana EMİTT Fuarına katılıyorum. EMİTT Fuarına şu anda 86 tane yabancı ülke katılıyor. Doğu Akdeniz Fuarı olarak geçiyor ve geçen yıl 57 bin kişi bu fuarı ziyaret etmiş 3 günlük zaman zarfında. Özellikle bize uyan Kapadokya Bölgesi var şu anda Peri Bacaları ile meşhur. O bölgede Nevşehir hakikatten en özel ve Balıkesir’e benzeyen haliyle çok iyi sergileniyor. Vali nezdinde, büyükşehir nezdinde temsil ediliyor ve bütün ilçeler tek tek kendi ayrı bir bankoları olduğu gibi orta alanda da bütün misafirlerini kabul edebiliyor. Ama benim gördüğüm şimdiye kadar Ayvalık, Edremit Ticaret Odaları nezdinde bulunuyor. Ama diğer ilçelerden ise hemen hemen katılımcı yok ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı buradaki 150 metrekareye yakın standın parasını zaten veriyor. Yani herhangi bir bütçe olarak sadece yeme-içme ve yatma-kalkma gibi durumlarla bütçe gerekiyor. Ama tek şey şu; bir organizasyonda Balıkesir bu konuda geride kalıyor. Yani burada varlığından veya öneminden bihaberiz.

EMİTT FUARINA BALIKESİR DAMGASINI VURMALI

Balıkesir’in dünyaya tanıtılması için her ilçenin EMİTT Fuarında yer alması gerektiğini söyleyen Ekrem Yavaş şunları dile getirdi:

“Orada ben istiyorum ki, istirham ediyorum ki; orada gördüğün hadise her ilçenin mutlaka ve mutlaka bir bankosu olsun. 20 tane ilçe orada tek tek olmalı ve büyükşehir, valilik nezdinde komple bir Balıkesir olarak bizim orada bulunmamız icap ediyor. Artı buna katkı olarak da kültür olarak diyelim ki Ramazan Bahçavan başkanımızın orada Barana ekibiyle, Sındırgı atlılarla alakalı veya Kepsut da başka bir kültürel yetiyle alakalı bir grup var veya başka ilçelerimizle ilgili 3 gün zaman zarfında bunlara fırsat verilmeli ve onlar Balıkesir’i orada en iyi şekilde temsil etmeli. Yani o EMİTT Fuarına Balıkesir damgasını vurmalı. Ulusal, uluslararası basında yer almalı, değerlerimizi orada tek tek büyütmeliyiz.”

VALİ OLURSA BAKAN DA GELİR

EMİTT Fuarına yüksek düzey katılımın çok önemli olduğunu vurgulayan Ekrem Yavaş şunları söyledi:

“Ben bu bakımdan özellikle belediye başkanlarının ve görevlendireceği arkadaşlarımın büyükşehir belediyesinin koordinesinde, valiliğimizin özellikle katılabileceği bir ortamda burada Balıkesir’in en önemli bir şekilde tanıtabilecek organizasyonu yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bakan dahil bir standa gelmesi oradaki büyükşehir başkanının veya valinin bulunmasıyla alakalı. Valinin bulunmadığı bir standa bakan veya başka bir büyükşehir belediye başkanı teşrif etmiyor. Kendi ilinizi siz değerli olarak görmüyorsanız, benim ne işim var orada diyerek aslında bunu değerlendiriyor.”

BALIKESİR SATIŞ YAPILABİLEN BÖLÜMDE OLMALI

Balıkesir’in EMİTT Fuarı’nda satış yapılabilen bölümde stant açması gerektiğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, şunları kaydetti:

“Bu açıdan bakıldığında EMİTT Fuarı bir fırsattır. 57 bin kişi kartla girilen bir yerde ve 86 ülkeden kişinin katıldığı ve tur operatörlerinin bulunduğu, tamamen sınıfı üst klasman olan bir yerde bizimde Balıkesir olarak en iyi şekilde bulunmamız gerekiyor. Hatta bu yıl yerimiz belki tanıtım yerinde yeni sene ise bunun organizasyonu daha iyi yapılarak satış yapılabilecek bir yerde bulunmalıyız. Orada çünkü 14-15 hol var. O hollerde satış yapılabilecek bir yere bizim geçerek orada çok daha farklı alanda yapmamız lazım. Höşmerimimizi, Susurluk ayranımızı veya Bigadiç’in helvasını, Sındırgı’nın veya başka bir ilçenin ne ürünü varsa tamamen burada tanıtma imkanını bulmuş olacağız. Broşürle, kitapla veya filmle desteklenebilecek ve Balıkesir için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Balıkesir’in marka değeri kendi içinde var ama ulusal ve uluslararası nezdimizde maalesef yeteri kadar olmadığı kanaatindeyim. Bu konuda daha vaktimiz var, aşağı yukarı 1,5 ayımız var. Bu zaman zarfında organizasyonumuzu yapar, orada Balıkesir’imizi en güzel şekilde temsil etme imkanı buluruz diyorum.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BALIKESİR EMITT’E DAMGASINI VURMALI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!