Bakan Bayraktar: Enerji verimliliği uygulamaları sonuç veriyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji verimliliği uygulamaları ile enerjiyi daha verimli kullandıklarını belirterek, “Enerji ihtiyacımızı daha temiz enerji kaynakları ile karşılıyor ve bu sayede emisyonlarımızı azaltarak enerji dönüşümümüzü sağlıyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye’nin 2030 Enerji Verimliliği Stratejisi ve Eylem Planı” lansmanında konuştu.

Bakan Bayraktar, konuyla ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

“2022’de Türkiye’nin enerji yoğunluğu rekor gelişim göstererek yüzde 6,2 düştü.

2030 yılına kadar arz güvenliğinin sağlanması, sanayicimizin rekabet gücünün artması, enerjide dışa bağımlılığımızın azaltılması ve iklim değişikliği etkilerinin en aza indirilmesi için en önemli politika araçlarından birinin enerji verimliliği olacağını belirtmek istiyorum.

Enerji verimliliği uygulamaları ile enerjimizi daha verimli kullanıyoruz ve bu sayede talep artışını sınırlandırıyoruz. Enerji ihtiyacımızı daha temiz enerji kaynakları ile karşılıyor ve bu sayede emisyonlarımızı azaltarak enerji dönüşümümüzü sağlıyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Bakan Bayraktar: Enerji verimliliği uygulamaları sonuç veriyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!