‘6 ŞUBAT’TA KUVAYI MİLLİYE RUHUNU DAHA COŞKUYLA YAŞIYORUZ’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Balıkesir’e gelişinin bir tesadüf olmadığını vurgularken; Atatürk’ün bu ziyaretinde Zağanos Paşa Camii’nde verdiği hutbede çok önemli tarihsel mesajlar verdiğini anımsattı. CHP’li Akın, “Atatürk, emperyalizme diz çöktüren Türk Milleti’nin en önemli halkası ve Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir’den tarihsel önemli mesajlar verdi” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 98. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk’ün 6 Şubat’ta Balıkesir’de olduğunu 7 Şubat’ta da Zağanos Paşa Camii’nden hayatının ilk ve tek hutbesini verdiğini hatırlattı. 4 Şubat’ta Lozan Barış görüşmelerinin kesilmesinin ardından Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir’e giderek mesaj veren Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına ışık tutan konuşma yaptığını anlatan Ahmet Akın şunları söyledi:

“Tarihe Balıkesir Hutbesi olarak geçen Atatürk’ün hutbesi, o gün olduğu kadar bu güne de ışık tutuyor. ‘Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir’ diye seslenen Atatürk’ün her sözünün dikkatle feyz alınması gerekir. O’nu ve fikirlerini anlamaya çalışmak her Türk evladının birinci görevi olmalıdır. Biz Balıkesirliler, O’nu daha çok anladığımız bu günde, Atatürk’ün Balıkesir’e geldiği gün olarak Kuvayı Milliye ruhunu daha coşkuyla yaşarız. Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği Balıkesir’e ziyaretlerinin 98. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere vatan ve millet uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
‘6 ŞUBAT’TA KUVAYI MİLLİYE RUHUNU DAHA COŞKUYLA YAŞIYORUZ’
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!