Seçim öncesi döviz büroları önünde kuyruk oluştu: Kur artacak mı?

Seçimden sonra döviz kurunun yükseleceğine dair beklenti yurttaşları döviz bürolarına yönlendirdi.

Seçim öncesi döviz büroları önünde kuyruk oluştu: Kur artacak mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dövizdeki hareketlilik ve seçim sonrası dövizin yükseleceğine dair beklentiler, birçok kişiyi dövize yönlendirdi. Döviz büroları önünde dövizin anlık iniş ve çıkışlarını takip edenler, kurun düşüş yaşadığı anlarda paralarını dövize çeviriyor. Bu durum özellikle emekliler arasında uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Gazete Duvar’dan Berkay Çolak’ın haberine göre, döviz bürolarında aralıksız çalışan bir döviz bürosu çalışanı, yoğunluğun artması durumunda sırada bekleyenleri başka döviz bürolarına yönlendirdiklerini belirtti. Özellikle emeklilerin yoğun ilgi gösterdiği dikkat çeken bu durum, yerel seçimler sonrası dövizde yaşanabilecek artış endişesiyle ilişkilendiriliyor.

Döviz bürosu çalışanları, özellikle emeklilerin döviz bürolarının açılmasını beklediğini ve bu nedenle büro önünde kuyruk oluşturduğunu dile getiriyor. Bir döviz bürosu çalışanı, “Bu dönemde talep çok yüksek ve özellikle emekliler ile yurt dışından çalışmaya gelenler birikimlerini dövize çeviriyorlar. Bazen öyle sıralar oluşuyor ki başka döviz bürolarına da gidebilirsiniz diyoruz” şeklinde konuştu.

Döviz bürosunda çalışanlar, müşterilerin döviz kurları hakkında sürekli bilgi talep ettiğini ancak kendilerinin gelecek hakkında kesin bir şey söyleyemediklerini ifade etti. Çoğu kişinin yerel seçimler sonrası dövizde artış beklentisiyle birikimlerini dövize çevirdiğini belirten çalışanlar, bazı müşterilerin ise 20 dolar alabilmek için 20 dakika sırada beklediğini aktardı.

Ekonomist Mustafa Sönmez ise dövizdeki artışa ilişkin, insanların enflasyondaki yükselişe karşı birikimlerini korumaya çalıştığını söyledi. Sönmez, “Türk lirası faizini yeterli bulmayanlar, faiz oranında artış olmayacağı beklentisiyle dövize yöneliyor” dedi. Sönmez’e göre, Merkez Bankası’nın faiz artışı yapması durumunda dövize yönelimde kısa süreli bir azalma yaşanabilir. Ancak, enflasyondaki artışın devam etmesi durumunda dövizdeki hareketlilik sürer.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Seçim öncesi döviz büroları önünde kuyruk oluştu: Kur artacak mı?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!