Bakan Şimşek’ten kritik faiz açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten faiz seviyesinin yeterli olduğu yönünde bir mesaj geldi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) seçim sonrasında ek faiz artışlarına gitme olasılığına dair spekülasyonları artırırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten faiz seviyesinin yeterli olduğu yönünde bir mesaj geldi.

İstanbul KÖİ Haftası (PPP Week) etkinliğinde konuşan Şimşek, “TCMB’nin sıkılaştırma politikasının yeterli olduğuna inandığını” belirtti. Bloomberg’den Ercan Ersoy’un aktardığına göre, Şimşek, “Sonuç almak için sabırlı ve kararlı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisinin bir geçiş döneminde olduğunu vurgulayan Şimşek, kredilerde ek seçici sıkılaştırma ve niceliksel sıkılaştırma adımlarının planlandığını açıkladı.

Şubat enflasyonuyla ilgili olarak, piyasadaki yüzde 3,7’lik beklentinin üzerinde yüzde 4,53 olarak gerçekleşmesi, ABD’li yatırım bankası JPMorgan’ın nisan ayında 500 baz puanlık faiz artışı beklentisini duyurmasına yol açmıştı.

TCMB, son olarak 22 Aralık’taki Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısında faizleri yüzde 45’te sabit bırakmış ve enflasyondaki olası bir bozulma durumunda politika duruşunu sıkılaştıracağını belirtmişti.

TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 36 iken, piyasa katılımcıları anketinde bu oran yüzde 42,96 olarak ölçülmüştü. Şubat verisinin beklentileri aşmasıyla birlikte enflasyon endişeleri artış göstermişti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Bakan Şimşek’ten kritik faiz açıklaması!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!