VALİ ŞILDAK: TAKVİM YAŞI İHTİYARLAMAK ANLAMINA GELMEZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Yaşlılarımız, geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi gören, kültürümüzü yarınlara taşımamızı sağlayan değerlerimizdir” dedi.

Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Vali Hasan Şıldak şu mesajları verdi:

“Sözlükte yaşlı insan, takvimsel yaşı ilerlemiş, ihtiyarlamış kimse anlamına gelmekle beraber deneyimli, tecrübeli kişi anlamında da kullanılmaktadır. Yaşlılar, belki desteğe muhtaçtır; lakin onlara destek olacak kişi tecrübeye, bilgiye, anlayışa ve hikmete muhtaçtır.
Karmakarışık bir olgu gibi görünen yaşlılık, aslında insanın hayata bakış açısıyla yani hayat telakkisiyle alakalı bir olaydır. İnsan kendini yenilemedikçe, kendini geliştirmedikçe ve düşünsel çaba göstermedikçe hangi yaşta olursa olsun diriliğini yitirmeye, canlılığını kaybetmeye yüz tutmuş bir kişi olarak görülür. Kendini yenilemeyen kişi gittikçe acizleşmektedir. Kendini yenileyen kişi ise daha da olgunlaşmaktadır. Örneğin, edebiyatçılar ustalık dönemi eserlerini genellikle yaşlılık dönemlerinde vücuda getirmişlerdir.
Toplumumuz yaşlıların fikirlerine, düşüncelerine ve hayat tecrübelerine değer vermiş, hatta yaşlı insanların tecrübelerinden daha fazla faydalanmak amacıyla ihtiyar meclisleri kurmuştur. Ünlü düşünürlerden Immanuel Kant’ın, “Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir, çıktıkça yorgunluğunuz artar nefesiniz daralır ama görüş açınız genişler.” sözünde vurguladığı üzere, yaşanmışlıklarına bağlı olarak yaşlıların görüş açıları genişlemektedir.
Geçmişten günümüze milletimiz işlerini istişare yoluyla yürütmüş, gençlikte öğrenilenin yaşlılıkta idrak edildiğini bilerek gençlerin ve yaşlıların özelliklerini istişare halkasında birleştirerek ufuk açan bir zenginlik ortaya koymuştur. Yaşlılarımız hayatlarının son dönemlerinde dahi güzel icraatlarda bulunmuşlardır. Mimar Sinan ustalık dönemi eseri olarak kabul edilen Selimiye Camii’ni 80 yaşında inşa etmiştir.
Bizim kültürümüzde yaşlılar, geleceği kuran insanlar bağlamında takdire değer ve saygı duyulması gereken muhataplar olarak algılanmışlardır. Ayrıca İslami ve insani değerleri taşıyan ve yaşatmaya çalışan yaşlılar, tecrübe ve birikimleriyle hayata daha olgun ve dengeli bakabilecek insanlar olarak değerlendirilmişlerdir. Gençlerin dinamizmi ve heyecanları, yaşlıların tecrübesi ve olgunluklarıyla dengelenerek hayat çeşitlendirilmiştir.
Evimizden sokaklarımıza, hayatın her alanında bizlere yarınlarımızı gösteren en iyi gerçek yaşlılarımızdır. Yaşlılarımızın yalnız kalmamaları için üzerimize düşen görevi itinayla yerine getirmeliyiz. Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.
Ülkemizin ve bizlerin geleceği için birçok fedakârlık gösteren büyüklerimize olan saygı ve hürmet duygularımızın yalnızca bir gün ile sınırlı kalmaması dileği ile tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü en içten duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
VALİ ŞILDAK: TAKVİM YAŞI İHTİYARLAMAK ANLAMINA GELMEZ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!