ÜRETİCİ KURULTAYINDAN ÇIKAN SONUÇ: ÜRETİM DEVRİMİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VATAN Partisi Balıkesir İl Örgütü’nün düzenlediği üretici kurultayının sonuç bildirgesi açıklandı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de konuşmacı olarak katıldığı kurultayın sonuç bildirgesi şöyle:

 

 

1.Üreticilerin Milli Hükümeti

Üreticiyi kambur ilan eden Borçlanma Ekonomisi devri bitmiştir. Türkiye, üretim devriminin eşiğindedir. Arkada kalan dönemde ülkemizi bölme programına teslim olarak borç bulanlar hükümet olurdu. Artık bu  formül geçerli değildir. Borçlanma Ekonomisi Döneminde hükümetler Atlantik ötesinden ruhsat alınarak kurulurdu. Artık Türkiye’yi ABD dayatmalarına karşı koyanlar yönetmektedir ve yönetecektir. Türkiye, Üretim Ekonomisini kuranların ve vatanı birleştirenlerin iktidar dönemine girmiştir.

Üretim Ekonomisini kurma işi, Üreticilerin Hükümeti ile başarılır. Üreticilerin Hükümeti, millidir.  Başlıca görevi, milletin üretici sınıflarını kucaklayan Üretim Devrimine önderlik etmektir.

 

2. Üreticiye Dayanan Bağımsız ve Güçlü Devlet

Devlet, küresel sermayenin çıkarlarına teslim olmayacak, milletimizin refahını gözetecektir.

 

3.Üretici Baştacı

Türkiye bu çetin koşullardan Üretim Odaklı Ekonomiyle çıkacaktır. Üretimi geliştiren her iş doğrudur, üretimi baltalayan her uygulama yanlıştır. Üretme işi, üreticiyle yapılır. O nedenle günümüzün temel sloganı bellidir: Üretici baştacı!

 

4.Ekmek Teknesini Korumak ve Geliştirmek

Bugün üreticilerin temel sorunu, ekmek teknesini korumak ve geliştirmektir. Üreticilerimizin bütün talepleri, ekmek teknesini korumak ve üretim devrimi hedefine odaklanmaktadır.

 

5.Zorlukları Paylaşmak

Üretim devriminin başarılması için zorlukların paylaşılması şarttır. Yaşanan ağır ekonomik kriz, toplumun emekçi kesimlerinin sırtına yıkılamaz. Emekçilerin çalışma ve üretme şevkinin ateşlenmesi için, insanca yaşama koşullarının sağlanması gerekir.

 

6.İşsizliğe Son, Emek Seferberliği

Türkiyemizin genç ve çalışkan nüfusu bizim büyük üstünlüğümüzdür. Türkiye’nin olanca emek gücünü seferber etmek, Üretim devriminin anahtar görevidir. İşsizliğe son vermek için sermaye yoğun modeller yanında emek yoğun çözümlerin de devreye sokulması gerekir. Ekonomik, toplumsal ve teknolojik gelişmeyi ve iç barışın sağlanmak için, emek özgürleştirilmeli ve ülkenin insan kaynağı bütünüyle seferber edilmelidir.

 

 7.Üretim Amaçlı Karma Mülkiyet

Devlet kaynakları, kamu mülkiyetine dayanan Kamu İktisadi Teşekküllerine ayrılarak, kapsamlı ve verimli bir yatırım seferberliği yürütülmelidir. Üreticinin özel mülkiyeti üretimi geliştirmek amacıyla desteklenmelidir. İflas eden üretim kurumlarında ekmek teknesinin korunması ve üretimin sürdürülmesi için kamu mülkiyetini, çalışanların toplu mülkiyetini ve işletme sahibinin özel mülkiyetini birleştiren karma bir model devreye sokulmalıdır.

 

8.Kalkınma Planı

Tasarrufun ve yatırımın arttırılması, işsizliğe son verilmesi, kaynakları halkın ihtiyaçlarına göre verimli kullanılması, kalkınmanın hızlandırılması, sağlık, eğitim ve adalet başta olmak üzere kamu hizmetinin nitelikli olarak görülmesi için Kalkınma Planı yapılmalıdır.

 

9.Komşularla İşbirliği

Türkiye’nin enerji güvenliği, komşuları olan Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya dostluğundadır. Suriye, Lübnan, Mısır ve Libya ile işbirliği, Doğu Akdeniz ve Ege’deki kaynaklarımız ve Mavi Vatan güvenliğimiz açısından yaşamsal önem taşımaktadır. Bütün komşularımız ekonomik kalkınmamız ve güvenliğimiz için çok değerli ortaklarımızdır. Bölgesel ticareti özendiren sistemler geliştirilmelidir.

 

10. Avrasya İkliminde Ortak Yatırım ve Paylaşarak Gelişme

Yeni bir dünya kuruluyor. Dünya ekonomisinin ve siyasetin ağırlığı Asya’ya kaymaktadır. Teknolojik gelişmenin ve buluşların kıtası artık Asya’dır. Türkiyemiz de kaçınılmaz olarak borçlanma ekonomisinden kurtulmak ve vatanın bütünlüğünü sağlamak için Avrasya iklimindeki onurlu yerini almaya başlamıştır.

Uygarlık birikiminin yurdu olan Türkiye toprakları, Rusya ve Çin’in kültür ve tarih meraklısı uygar insanları için bir turizm cennetidir.

Paylaşarak gelişme için Avrasya ülkeleri ile birlikte yatırım olanaklarının önü daha fazla açılmalıdır.

 

11. Balıkesir’de Üreticiyi Baş Tacı Yapmak İçin Görev Başına

Balıkesirimiz; tarımda, hayvancılıkta, sanayide, madencilikte, turizmde ülkemizin önde gelen şehirlerindendir. Bu potansiyeli doğru şekilde değerlendirerek Balıkesir’i hak ettiği yere taşımak hepimizin görevidir.

İlimizin sektörel dağılımında en büyük pay, %64 ile tarım ve hayvancılıktadır. İlimiz bu anlamda büyük nüfuslu çevre illerin gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir role sahiptir. Tarım ve hayvancılıkta; planlı üretim ile birlikte girdi maliyetlerini düşürecek tedbirler alınmalı, üretim ve pazarlamanın her aşamasında kooperatifçilik desteklenmelidir.

Sanayi üretiminin artırılması için dış pazar olanaklarının artırılması gerekmektedir. Türk markalarını dünyaya Balıkesir girişimcisiyle taşıyacağız. Şehrimizde bulunan EtiMaden işletmeleri KİT’lerin nadide bir örneğidir. Bor gibi stratejik madenlere yatırımın artırılması, üretimi ve istihdamı artıracaktır.

Balıkesir üreticileri olarak yarınlara umutla ve güvenle bakıyoruz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ÜRETİCİ KURULTAYINDAN ÇIKAN SONUÇ: ÜRETİM DEVRİMİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!