DÜŞÜNÜNCE O KADAR ÇOK ŞEY GELİYOR Kİ AKLINA İNSANIN…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BALIKESİRLİ

 

50 Peynirli Şehir Balıkesir kitabını çok beğendik. Bu kitabı tamamlayıcı şekilde Balıkesir’de elli çeşit peynir satan ve diğer Balıkesir ürünleri satan bir mağaza açılmasını bekliyorum. Sermaye sahiplerine sesleniyorum. Ayrıca bu bir e-ticaret platformu olarak da düşünülebilir. Alın size Balıkesir’i dünya markası yapmak için bir orta, bunu gole çevirecek yok mu?

 

***

Balıkesir coğrafi olarak kocaman bir şehir, elbette her yöresinde farklı tatları var. Keşkeği, Tiridi bizim bildiklerimiz. Birileri el atsa da Balıkesir’in yemekleri diye belgesel nitelikli bir kitap çalışması yapılsa, hem bu yemekler belgelense, hem ortaya güzel bir eser çıksa, hem de bu iş tanıtılsa.

 

***

Misya Yolları projesi ile Balıkesir’in eşsiz doğasında çok harika yürüyüş parkurları oluşturuldu. Bu parkurlara online yada basılı olarak toplu ulaşabileceğimiz bir yer var mı ? İl Turizm müdürlüğü ya da Orman bununla ilgili turistler için güzel bir kitapçık hazırlayamaz mı? Balıkesir’e doğa turizmi çekelim, hem köylere de ekonomik katkı olur uzun dönemde. Avrupa’da her küçük şehrin böyle özel aktivitelerine ilişkin rehberler vardır. Hadi birileri şu işe de el atsın.

 

***

Her sonbaharda Balıkesir’in ormanlık alanlarında bir melki heyecanıdır alır gider. Balıkesir’de her sonbaharda melki şenlikleri yapmaya ne dersiniz. İstanbul Türkçesinde adı Kanlıca olan bu bu mantarı tanıtma, koruma, onunla yapılan yemekleri tanıtma, bu mantar üzerinden bir çevre bilinci geliştirerek bu şenlikleri aynı zamanda bir çevre koruma şenliğine dönüştürme.

 

Düşününce Balıkesir’de şehrin kendi olanaklarını kullanarak yapılacak öyle işler çıkar ki!

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
DÜŞÜNÜNCE O KADAR ÇOK ŞEY GELİYOR Kİ AKLINA İNSANIN…
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!