2 Eylül 1987 Çarşamba: Partilerde son günlerin atağı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasilerin yasaklarının kaldırılması için yapılacak halk oylamasının günü yaklaştıkça, siyasi partiler de evet yada hayır oylarının daha fazla çıkması için daha fazla çaba harcıyor. Politika Gazetesi 2 Eylül 1987 Çarşamba günkü sayısının manşet haberlerini yine halk oylamasına ayırmış. Hem ANAP, hem DYP’lilerin görüşlerine yer verilmiş.

 

 

Gazetenin ilk manşet haberinin başlığı, “Partilerde son günlerin atağı DYP mahalleleri geziyor, ANAP bugün bakan bekliyor. İkinci manşet haberin başlığında, “İl başkanı Baki Ataç: Evet oyları Balıkesir’de % 70-80 çıkacak” diye Ataç’ın görüşü belirtilmiş. İlk haberde, “Halk oylamasının yaklaştığı şu son günlerde, siyasi partiler de çalışmalarını hızlandırdı. Tüm merkez köylerini ekipler halinde dolaşarak köy gezilerini bitiren DYP şimdi mahallelerde gezilere başladı. Bununla ilgili olarak DYP il ve ilçe teşkilatı tam kadro halinde önceki akşam Gündoğan Mahallesi’nde halkla sohbet etti. Diğer taraftan ANAP il ve ilçe teşkilatları da mavi harekatına karşılık turuncu harekatına büyük ölçüde hız verdi. ANAP’lılar turuncu propagandası için il çapında çalışıyor. ANAP il başkanlığından yapılan açıklamada, Maliye ve Gümrük Bakanı Bursa Milletvekili Ahmet Kurtcebe Alptemuçin’in bugün saat 11.30-12.00 sularında Balıkesir’e geleceği açıklandı.”

İkinci manşet haberde de DYP il başkanı Baki Ataç’ın konuşmaları ön plana çıkarılmış. “DYP il başkanı Baki Ataç, dün gazetemizi arayarak partisinin ilçelerdeki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Baki Ataç 3 grup halinde çalışıldığını, bir grubun merkez ilçede çalışırken diğer 2 grubun ilçelerde gezi yapıp halk oylaması için evet kampanyasını sürdürdüklerini açıkladı”

Gazetenin birinci sayfasındaki diğer başlıklarda şöyle: “Milli Eğitim Müdürlüğünün kadrosuna alınacak 9 memur için 1500 kişi müracaat etti”, “Bigadiç ilçesinde 2 ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti”, Mustafa Altınel’de aramızdan ayrıldı”, “Tankerin altına giren otomobilde yangın çıktı 2 kişi öldü”, “Fareler evlerde tehlike yaratmaya başladı. Vatandaş tedbir istiyor”, “Sahte ehliyetini değiştirmek istedi.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
2 Eylül 1987 Çarşamba: Partilerde son günlerin atağı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!