Pasif içiciler 8 kat daha risk altında! Sigarayı bırakın!

Pasif içicilik, kanser riski açısından aktif içicilikten 8 kat daha fazla risk oluşturuyor.

Pasif içiciler 8 kat daha risk altında! Sigarayı bırakın!

Kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tetikleyicisi olan sigara tüketimi ve pasif içiciliğin tehlikeleri konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Celaletdin Camcı, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sigara içmeyi bırakmanın tek etkili yöntem olduğunu vurgulayan Camcı, sigaranın akciğer dokusunda geri dönüşü olmayan hasarlara neden olduğunu belirtti.

Sigarayı bırakmak istemeyenlerin etkilerini azaltmak için alınan takviyeler hakkında da uyarılarda bulunan Camcı, bebeklik döneminde sigara dumanına maruz kalanların yüzde 75’inin birçok hastalık açısından risk altında olduğuna dikkat çekti.

Sigara içmeyenleri de etkileyen pasif içiciliğin tehlikelerine de değinen Camcı, pasif içiciliğin, kanser riski açısından aktif içicilikten 8 kat daha fazla risk oluşturduğunu ifade etti.

Sigaranın kanser başta olmak üzere birçok hastalığın en önemli sebeplerinden biri olduğunu belirten Camcı, sigara içmeyenlerin bile pasif içicilikten kaynaklı ciddi sağlık sorunlarına maruz kalabileceğini söyledi.

Hava temizleyicilerin kapalı ortamlardaki dumana maruz kalmayı azaltabileceğini ancak tamamen etkisiz hale getiremeyeceğini ifade eden Camcı, organların sigarayı bıraktıktan sonra ne kadar sürede iyileşebileceği konusunda da önemli bilgiler verdi.

Sonuç olarak, Camcı, sigaranın hem aktif hem de pasif içicilikle birlikte ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu ve sigara içmeyenlerin de bu zararlı alışkanlıktan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version