YÜCEL YILMAZ 18.02 KONUSUNDA KAMUOYUNU AYDINLATMALI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TV100’ÜN 18.02 BÖLGESİNİN TAŞIDIĞI İLERİ SÜRÜLEN DEPREM RİSKİ ÜZERİNDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL YILMAZ’A YÖNELİK TERS KÖŞE YAYINLARI DEVAM EDİYOR. DEPREM UZMANLARI VE POLİTİKACILARIN GÖRÜŞLERİNE YER VERİLEN İKİNCİ HABERDE YÜCEL YILMAZ YİNE AĞIR ŞEKİLDE ELEŞTİRİLİYOR. BAŞKAN YILMAZ’IN HEM 18.02, HEM DE AVLU BALIKESİR OPERASYONULA İLGİLİ  KAMUOYUNU AYDINLATICI BİR AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR. BU ARADA YÜCEL YILMAZ ŞUBAT AYINDA DÜZENLENEN BİR TOPLANTIDA BÖLGEDE İMAR SORUNU OLMADIĞINI, MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞTIKLARINI SÖYLEMİŞTİ. 

 

 

AVLU Balıkesir’in işletmesini yüklenen şirketi devre dışı bırakarak tesisi yeniden kendi uhdesine alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TV100’ün hedefi olmuştu. Daha önce de Yücel Yılmaz hakkında çeşitli spekülatif yayınlar yapan kanal, bu kez 18.02 bölgesinin imara açılacağı, ancak bölgenin deprem riski taşıdığı ve böyle bir kararın Balıkesir şehrine ihanet anlamına geleceği yönünde bir yayın yaptı.

TV100, Avlu operasyonundan hemen sonra yayına soktuğu video haberde Yücel Yılmaz’ı ve Büyükşehir Belediyesi’nin 18.02 bölgesiyle ilgili tasarruflarının kent için risk taşıdığını, bölgenin imara açılmasının katliama eş anlama geldiğini ileri sürdü. Deprem uzmanı Prof. Ahmet Ercan’ın bu konuda yaptığı uyarılara da yer verilen yayının hemen ardından ikinci bir yayın daha geldi. Yine deprem uzmanlarının riske dikkat çektiği TV100’deki yayında, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın görüşlerine de yer verildi.

Ahmet Akın, deprem bilimcilerin, uzmanların bu konuda bölgenin imara uygun olmadığını söylediklerini, 18.02 bölgesinin imara açılması durumunda faciaya davetiye çıkarılacağını söyledi. Akın, “bu alan imara açılırsa şehre ihanet olur” dedi.

Aynı haberde Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Gökçay Yenigün’ün de bölgenin deprem riski taşıdığı ve fay hattının buradan geçtiğine ilişkin görüşleri haberde yer aldı.

 

EKSPRES GAZETESİ’NİN UYARISINA YER VERİLDİ

TV100’ün bugün yayınladığı konuyla ilgili ikinci haberde, Ekspres Gazetesi’nin şu uyarısına da yer verildi:

“Şimdi depremle yatıp depremle kalkan Balıkesir’i yönetenlerin önünde iki yol var. Ya vatandaşın güvenliğini düşünecekler ya da bölgieden üç kuruşa tarsa vasfında arazi kapatıp rant elde etmeyi hedefleyenlerin cebini düşünecekler. 18.02 imara açıldığında ciddi para kazanacak bir zümre var. Ama Allah korusun ciddi bir depremde bu bölgede hasar oluşursa çok fazla insanın canı yanar.”

 

DOÇ. DR. HALUK SELİM’E GÖRE BALIKESİR’DE 7’LİK BİR DEPREM OLASI DEĞİL

Geçtiğimiz Şubat ayında 18.02 bölgesinde mülkiyet ve imar sorunlarının ele alındığı bir toplantı düzenlenmiş, İTÜ Gayrimenkul Geliştirme Kentsel Dönüşüm ve Planlama Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Selim, Balıkesir’de 7’nin üzerinde bir depremin beklenmediğini belirtmişti.  Balıkesir’in birinci derece deprem bölgesi kabul edilmesinin yanlış olduğunu savunan Selim şöyle konuşmuştu “Balıkesir merkezde olan depremlerin büyüklükleri 5 ve 6, ikinci bölge 6 ve 6,5 üçüncü bölge 6 ve 7’nin üzerinde. O yüzden buraya birinci derece lafı çok yanlış.” dedi. Bandırma, Gönen Manyas’ın dışındaki Balıkesir’in ilçelerinde 7’lik deprem pek olası değil. Dünyanın en aktif üç fayından birisi olan Kuzey Anadolu fay hattının güney kolu Gönen’den geçiyor. Bu fay hattında yaşanacak kırılmalar, Bandırma, Gönen ve Manyas’ı etkileyebilir.”

 

YÜCEL YILMAZ: İMAR DEĞİL MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

TV100’ün şimdi de bölgenin deprem riski üzerinden Yücel Yılmaz’ı hedef yaptığı bu konuda, Başkan Yılmaz , Şubat ayında düzenlenen toplantıda bölgenin zaten imara açık olduğunu, sorunun buradaki mülkiyet haklarından kaynaklandığını söylemişti. Yılmaz şu bilgileri vermişti:

“18.02, 1986 yılında Bakanlık tarafından imara açılmış bir yer. Oradaki konu hangi arsa kimin tartışmasından dolayı olayın mahkemeye taşınması sonucu oluşan bir sorun. Bu bir imar meselesi değil imar planları zaten hazırlanmış biz burada mülkiyet sorunlarını çözüyoruz. Orasının zaten imarı var. Tarlaların arsaya dönmesi sonucunda vatandaşların kendi aralarında yaşanan ihtilaflarından dolayı mahkeme tarafından yapılaşma durduruldu. O bölge, Gaziosmanpaşa ve Paşaalanı ile beraber imara açıldı. Biz de Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile birlikte oradaki vatandaşların mağduriyetini gidermek için ortaya bir irade koyuyoruz. Çözülmez denen her şeyi çözüp bölgeye yaşanabilir, modern bir yaşam alanı kazandıracağız. Şehir ekonomisi ve insanların isteğiyle bu sürece yön verebiliriz. Devlet üstüne düşeni zaten yapıyor. 1999 öncesi yapılan bütün binaların riski var. Binalar yaşlanıyor, kontrol edilmesine ve yenilenmesine ihtiyaç var. Vatandaşlarımız kontrol etmemizi isterse bize ulaşabilir. Eğer yapacağımız ölçümlemede herhangi bir risk çıkarsa bu binayı yasalar çerçevesinde yıkmamız gerekiyor. Vatandaş kendi kararını kendisi verecek. 2002 yılından sonra yapılan binalar devletin belirlediği kurallara uygun bir şekilde yapıldı. Ancak şimdi alternatif yeni yaşam alanları oluşturmamız gerekiyor. Şehrin dinamiklerini bozmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
YÜCEL YILMAZ 18.02 KONUSUNDA KAMUOYUNU AYDINLATMALI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!