GENÇ LİDERLER VE GİRİŞİMCİLER TOPLUMSAL GELİŞİM İÇİN ÇALIŞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Balıkesir Şubesi yönetimi gazetemize ziyarette bulunarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. JCI Balıkesir Şube Başkanı Ali Kaan Huntürk, Toplumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Berkan Aytek ve Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Ersöz derneğin yaptıkları projelerle toplumda farkındalık yaratmak istediklerini belirttiler.

JCI Balıkesir Şube Başkanı Ali Kaan Huntürk derneğin kuruluşu ve çalışma alanları hakkında bilgiler verirken, Başkan Yardımcısı Berkan Aytek de yaptıkları projelere değindi. POLİTİKA’yı ziyaret eden dernek yöneticileri yaptıkları projelerle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Dernek olarak farkındalık yaratmak istiyoruz

JCI Balıkesir Şube Başkanı Ali Kaan Huntürk derneğin kuruluşu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“JCI dünya çapında, 1915’lerde Amerika’da işçi haklarını korumak amacıyla faaliyete başlıyor. Sonradan fark ediyorlar ki bir şeyleri değiştirebilmek için herkes önce kedi çevresinden başlamalı diye düşünüyorlar. Ve böylece seneler içinde büyüyerek yurt dışına, kıtalar arasına yayılıyor. JCI Türkiye de bu oluşumlardan birisi. Türkiye’de yaklaşık 22 şube var. Türkçe adı da Genç Liderler ve Girişimciler Derneği olarak geçiyor. Kitlemiz 18-40 yaş arası. Bütün farklılık yaratmaya çalışan insanlar aramızda bulunuyor. Onun dışında JCI’nın dört tane fırsat alanı var. Bunlardan birisi bireysel gelişim, ikincisi iş dünyası, üçüncüsü uluslararası fırsatlar ve dördüncüsü de toplumsal fırsatlar. Yani biz tam bir açık büfeyiz. 18-40 yaş arası herkes bizden ne almak isterse alabilir. Biz bu sene üye sayımızda sıkıntı olduğu için, üye sayısında artış yapmak için daha çok sosyal projelere yoğunlaştık. 1000 çocuk, 1000 kitap projemiz var. Kütüphane oluşturma gibi bir amacımız var. Ulaşımı zor olan köylere gidip yaz tatilinde çocuklara kitap dağıtarak bunun farkındalığını oluşturmak istiyoruz. JCI’nın Türkiye içinde kendi yönetimi var. Kendi direktörleri var. Ambleminde Birleşmiş Milletler’in logosunu taşıyan ya tek ya da birkaç dernekten birisiyiz.”

Derneğimizi aktif hale getirdik

JCI Balıkesir Şubesi Toplumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Berkan Aytek ise düzenledikleri projeler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Aytek şunları kaydetti:

“Genç Girişimciler Derneği, ulusal ve uluslararası alanda neler yapıyor. Balıkesir’de iki yıl sonra Ali Kaan Huntürk Başkan ile birlikte 2019’a başladık. Daha çok toplumsal sorunlara el atmayı planladık. Bununla ilgili güzel projeler yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Hem Balıkesir hem Türkiye hem de dünya için güzel projelerimiz var. Biz daha çok Balıkesir üzerinde etkin olmaya çalışıyoruz. Bunu Türkiye çapında da birçok etkinliğe ve davete katılmaya özen göstermeye çalışıyoruz. Hem Balıkesir’in hem de şubemizin temsiliyeti açısından katılımlara özen gösteriyoruz.

Amacımız öğrencilerin kitap okumalarını teşvik etmek

Ben dernekte Toplumsal Gelişimden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesiyim. Bizim bununla ilgili Balıkesir’de gerçekleştirdiğimiz Huzurevi projesi var. Biz Yaşlılar Haftasında biz Huzurevi projesini gerçekleştirdik. Bunda biz farklı olmak istedik. Biz sadece Yaşlılar Haftasında yaşlıları hatırlamak değil, biz bunu ayda bir ziyarete indirgedik. Huzurevi’ndeki yaşlılarla her ay vakit geçirmek istiyoruz. Ziyaretimizde yaşlılarımız kendilerini ziyaret etmemizden dolayı çok memnun oldular. Bunun devamında biz ‘kes-yapıştır sevgi iliştir’ diye bir proje yaptık. Bunu da Balıkesir düzeyinde gerçekleştirdik. Otizmli bireylerle Yaylada AVM’de bir etkinlik yaptık. Devamında geçtiğimiz hafta ‘1000 çocuk 1000 kitap Projesi’ gerçekleştirdik. Bunun da amacı eğitime uzak olan dağ köylerindeki çocuklara biz kitaplarımızı ulaştırmak, sevgimizi paylaşmak istedik. Biz de bunu sürdürülebilir hale getirdik

Engelleri uçarak aşacağız

Balıkesir için. Bunun yanında benim de direktör olduğum bir proje var. ‘Engelleri uçarak aşıyoruz’ diye bir projem var. Bu tamamen engelli bireylerle Balıkesir düzeyinde yamaç paraşütü yaparak gerçekleştireceğimiz bir proje. Bunun çalışmaları hala devam ediyor. Gerçekleştirilebilir kısmını yükseltmeye çalışıyoruz.

Uluslararası projeleri yürütüyoruz

Bunun dışında uluslararası bir projemiz de var. Last Do İt projesini World Cleanup Day ile devam ettiriyoruz. Bu Estonya’da 2008 yılında 50 bin kişiyle 5 saatte 10 bin top toplanarak başlamış bir proje. Bunun devamında da bu hareket küresel çaplı projeye dönüştü. Projenin Balıkesir Direktörü benim aynı zamanda. Vizyonunda atıklardan arındırılmış, temiz, sağlıklı, özgür bir dünya oluşturmak. Yani hepimizin istediği, dilediği bir şey ve biz JCI Türkiye olarak bunun öncülerinden birisiyiz. 13 ülkede 20 milyon gönüllüyle başlıyor bu hareket. En iyi paydaşlarından birisiyiz.

Toplumsal gelişimden kendimizi sorumlu hissediyoruz

Bizim dört tane fırsat alanımız var ve bunlardan birisi Toplumsal Gelişimden sorumlu olmak. Yani toplumu geliştirmek, aktif vatandaşlığı ileri düzeye getirmek bizin en büyük isteğimiz. Toplumsal gelişimden sorumlu paydaşlığımız da bizim bu fırsat alanını üyeye toplum içinde çalışma şansı veriyoruz. Bizim en büyük özelliğimizde yaparak öğrenme, hatalarımızla yüzleşerek ya da hatalardan ders çıkartarak ya da eksik olduğumuz konunun üzerine giderek öğrenme. Amacımız üye toplumun ihtilaçlarını araştırır ve bu ihtiyaçlara göre projeler düzenlemek. Aynı zamanda üyelerimizin taleplerine ne yapabiliriz, ne eğitim getirebiliriz onun paydaşlığında ne yapabiliriz ona bakıyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GENÇ LİDERLER VE GİRİŞİMCİLER TOPLUMSAL GELİŞİM İÇİN ÇALIŞIYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!