7 DÖNÜMLÜK ARSAYI BSC YAPI A.Ş. FİRMASI ALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUHAMMEN BEDEL 23 MİLYON.. BİR FİRMA 23 MİLYON, DİĞERİ 23 MİLYON 400 BİN LİRA TEKLİF VERDİ. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 400 BİN LİRA FAZLA VERENE ARSAYI SATTI.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yasin Sağay ihaleden önce komisyonun fotoğraflarını çeken gazetecilere “resmin altına ‘işte bu adamlar arsayı sattı’ diye yazmayın” uyarısı yaptı. Ama kamu yararı olmadığını düşündüğümüz bu satışla ilgili atılacak daha uygun bir başlık bulamadık.

Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan’ın başkanlık yaptığı ihale komisyonu, gazetecilerin sadece fotoğraf çekmesine izin verdi. Basın mensupları daha sonra salondan çıkarıldı. 7 dönümlük arsayı 23 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkaran Büyükşehir Belediyesi, sadece 400 bin lira fark koyan BSC Yapı A.Ş.’nın teklifini kabul etti. İhaleye katılan diğer firma Miraç Yol A.Ş. ise 23 milyon liralık teklif verdi. Genel Sekreter Küçükkaptan, “Balıkesir için hayırlı olsun” dedi.

 

SATIŞA itiraz eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Büyükşehir Belediyesi’nin halkın malı olan bu arsayı satmaktan vazgeçmesi için muhalefet olarak gerekeni yaptık, konu zaten yargıda. Bu satışta kamu yararı görmüyoruz. Hukukçularımız konu üzerinde çalışıyorlar. Gerekli itirazlar yapılacak. Bizi ihaleye fesat karıştırmakla itham eden AK Partili Encümen Üyesi Mehmet Birol Şahin, aynı zamanda ihale komisyonunda. İhaleden önce bizleri suçlayıp satışı savunan açıklamalar yaptı. Bu da bir anlamda ihaleye fesat sayılmaz mı? Bizi fesatçılıkla suçlayan arkadaşın aynı zamanda ihale komisyonunda görev yapması oldukça manidar. Bu satışta Balıkesir halkı adına kamu yararı görmediğimizi baştan beri söylüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Lunapark alanı 23 milyon 400 bine satıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi CHP’nin tüm itirazlarına, açtığı davaya ve düzenlediği imza kampanyasına rağmen satışa çıkardığı lunapark alanını 23 milyon 400 TL bedelle sattı. Üç firmanın ihale dosyası aldığı ancak iki firmanın teklif verdiği ihalede BSC Yapı A.Ş. isimli firma 23 milyon 400 lira teklif verirken, ihaleye katılan diğer firma olan Miraç Yol A.Ş. ise ihalenin muhammen bedeli olan 23 milyonluk teklifte kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Gümüşçeşme Mahallesi sınırlarında yer alan ve üzerinde halen lunaparkın bulunduğu 7 bin 114 metrekarelik alanı 23 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. Söz konusu yerin satışının durdurulması için CHP İl Başkanlığı Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açarak imza kampanyası düzenlemişti. Büyükşehir Belediyesi CHP’nin tüm karşı çıkmalarına rağmen ihaleyi dün gerçekleştirdi. İhaleyi BSC Yapı A.Ş. isimli firma 23 milyon 400 bin TL’lik teklifle kazandı. İhale Komisyon Başkanı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan ihale sonrasında yaptığı açıklamada  satışın Balıkesir’e hayırlı olmasını temenni etti.

 

“Hayırlı olsun”

İhale sonrası gazetecilere bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, “Toplam 3 firma dosya almış. İki firma teklif zarfını teklif etti. En yüksek veren 23 milyon 400 bin lira gibi bir bedel teklif etti. Bundan sonra komisyon evraklarını inceleyecek, hukukçularımız bakacaklar. Her hangi bir aksaklık olursa firmaya tebliğ edeceğiz. Miraç Yol firması muhammen bedeli teklif etti. BSC Yapı ise 23 milyon 400 bin teklif verdi. Durum bu şekilde Balıkesir için hayırlısı olsun” dedi. POLİTİKA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
7 DÖNÜMLÜK ARSAYI BSC YAPI A.Ş. FİRMASI ALDI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!