VALİ YAZICI’DAN SON MESAJ: HAKKIMI HELAL ETTİM, SİZ DE HELAL EDİN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Antalya Valiliği’ne atanan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın onuruna veda yemeği verdi. Balıkesir Köftecisi’ndeki veda yemeğine evsahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Vali Yazıcı’yı Antalya’da yalnız bırakmayacaklarını, zaman zaman ziyaret edeceklerini ve Balıkesir’i unutturmayacaklarını söyledi.

Yılmaz, Vali Yazıcı’nın dört yıl süreyle Balıkesir’de başarıyla görev yaptığına da dikkat çekti.

Veda yemeğinde milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe kaymakamları da sırayla Vali Yazıcı’yla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Kalabalık bir topluluğun hazır bulunduğu veda yemeğinde Balıkesir’e son kez mesaj veren Vali Yazıcı, Balıkesir’de çok şey öğrendiğini, kendisini Balıkesirli olarak kabul ettiğini söyledi.

Yazıcı şöyle konuştu:

 

BALIKESİRLİLER 15 TEMMUZ’DA DEMOKRASİYE VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKTI

“Büyükşehir Belediyemizin  düzenlediği veda yemeğine katıldığınız için teşekkür ederim. Zor bir dört yıl, dile kolay, güzel geçen bir dört yıl. Kendimizi Balıkesirli hissettiren bir dört yıl. 14 Haziran 2016’da göreve başladım. Hatırlamak istemediğim 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Demokrasiye, cumhuriyete nasıl sahip çıktığınızı gördüm. Oradan aldığım güçle dimdik o hainlerin karşısında bu şenhri temsilen durmaya gyaret ettim.

Devamında şehrimiz için ilk geldiğimde kesinlikle çok önemsediğim, bir köylü çocuğu olarak içimde yara olarak duran, ısrarla çok sık ifade ettiğim, atanmış değil adanmış gibi çalışmak. Bu toplum, bu ülkenin güzel insanları her şeyin en güzeline layık.

 

BALIKESİR’DE GİTMEDİĞİM, DOKUNMADIĞIM YER KALMADI

Beraber çalıştığımız idareci arkadaşlarıma çok sık ifade ettim, biz maiyetimizdekilerin amiriyiz, asla halkın amiri değiliz, millete amirlik yapmayın. Bu düsturla yola çzıktık. Güzel bir yolculuk oldu, mutluyum, memnunum, kendimi de Balıkesirli olarak görüyorum. Ben Balıkesirliyim. Niçin Balıkesirliyim; bu şehirde Ayvalık’tan Dursunbey’e, Savaştepe’den Marmara’ya 21 bin çocukla bizzat görüştüm. Bire bir sohbet ettim. 13 bin öğretmenle sohbet ettim. Ben tüm ilçelerimde ana caddelerdeki esnafları ziyaret ettim, onlarla hasbıhal ettim. O yüzden Balıkesirliyim. Dokunmadığım yer kalmadı. Odalar biliyor. Büyük işletmelerin tamamına yakınını bizzat ziyaret ettim. Bu şehrin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu biliyorum, bütün çiftliklere gittim, onlarla görüştüm. Artık söylemekte bir mahsuru yok, benim eşim 3 binden fazla yoksul aileyi bizzat ziyaret etti. Ben Balıkesirli’nin her çeşidiyle, fakiriyle zenginiyle eğitimlisiyle eğitimsiziyle hepsiyle beraber oldum. Balıkesirli ile tanıştıkça daha çok isteyerek yaptım. Bu şehrin insanları, siz insan gibi davrandığınızda size gerçekten itibar ediyor.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN

Ben odalarla, esnaf teşkilatlarıyla  birlikte olmaya çalıştım, yemeklerini yedim, haklarını helal etsinler. Bu şehre kendimi Balıkesirli olarak kabul ettirrerek gittiğime inanmak istiyorum. Her şey için teşekkür ediyorum.Beraber çalıştığım kaymakamlar, başkanlar, sivil toplum kuruluşları ve tüm Balıkesirliler, her şeyin güzelini hak ediyor. Bu şehirde birlik ve beraberlik var. Her türlü siyasi düşüncesiyle, toplumu temsil eden sivil veya resmi kurumlarıyla bir güzel birliktelik oluşmuş. Bu birlik beraberliği bozmayın. Antalya’ya gidiyorum, buruk bir sevinçle gidiyorum, ödül olarak adlandırıldı. Türkiye’nin turizm başkentine gidiyorum. Burada öğrendiklerimle Antalya’da hizmet edeceğim. Orada da hizmetlerimize devam edeceğiz. Yurdumu seviyorum, bu ülkenin insanlarını seviyorum, sevgimi de vefamı da saygımı da elimden geldiğince çalışma gayretiyle götermek istiyorum. Buradaki herkese, burada olmayanlara, hakkım varsa helal ediyorum, lütfen sizler de hakkınızı helal edin.”

 

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı’ya Balıkesir hatırası olarak çeşitli hediyeler verildi. Yazıcı, yemeğe katılanlarla tek tek vedalaştı.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
VALİ YAZICI’DAN SON MESAJ: HAKKIMI HELAL ETTİM, SİZ DE HELAL EDİN
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!