MEYDAN PROJESİNDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EDİP UĞUR’UN 3 ALTERNATİFLİ MEYDAN PROJESİ DEĞİŞTİ. BÜYÜKŞEHİR SİL BAŞTAN YENİ BİR PROJE HAZIRLIYOR

 

Paşa Camii avlusu ile Karesi Meydanı’nı birleştirecek yepyeni bir proje hazırlanıyor. Alanda kalan son yapı da yıkıldı. Büyükşehir Başkan Vekili Yasin Sağay, Ramazan Bayramı’ndan sonra Karesi Meydanı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

 

HABER – FOTOĞRAF: ÖMER KANTARLIOĞLU

 

 

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, İsmail Ok’un Belediye Başkanlığı döneminde yıkılan Sebze Hali’nin yerine yaptığı Karesi Meydanı’nı yeni bir yüze kavuşturacak. ‘Saksı Meydanı’ diye adlandırılan İsmail Ok’un meydan çalışmasını beğenmeyen eski Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, üç ayrı alternatif proje hazırlatmış vea kamuoyunun beğenisine sunmuştu. Uğur’un istifasının ardından göreve gelen Zekai Kafaoğlu projeyi uygulamak yerine kafasına göre takılmış, saksı ve benzeri ıvır zıvırla doldurulan meydana bir de kafe yapmıştı.

 

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Meydanı’nı silbaştan yeni bir proje ile şehre kazandırmayı hedefliyor. Uzun süren kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı meydanda son kalan yapı da Büyükşehir’in iş makinaları tarafından yıkıldı; Paşa Camii ile birleşik geniş bir alan ortaya çıkarıldı.

Şimdiki hedef, Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra meydan düzenleme çalışmalarını başlatmak ve en kısa sürede Balıkesir’e yepyeni bir meydan kazandırmak.

 

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, kamulaştırma çalışmalarının bittiğini, Çınaraltı olarak adlandırılan bölgenin temizlendiğini ve burada son kalan yapının da yıkıldığını söyledi. Sağay, Balıkesir’in meydan ihtiyacının farkında olduklarını ve bu amaçla Karesi Meydanı üzerinde yoğunlaştıklarını da belirtirken, eski projeden farklı bir çalışma yapıldığını, tamamlandığında projenin kamuoyu ile paylaşılacağını ve Ramazan Bayramı’ndan sonra meydanda yenileme çalışmalarını başlatacaklarını kaydetti.

 

 

Büyükşehir Başkan Vekili Sağay, Zağnos Paşa Camisi avlusu ile meydanın kısmen birleştirileceğini, böylece geniş bir alanın ortaya çıkacağını ifade etti. Bu çalışmayla tarihi Paşa Camii’nin de daha güzel bir görünüm kazanacağını hatırlatan Sağay, Sultanahmet Meydanı’na benzer bir düzenleme ile Balıkesir’e yakışacak bir çalışmanın ortaya çıkarılacağını, ayrıca bölgenin yeni bir yüze kavuşacağını kaydetti. Sağay ayrıca meydanla Çamlık bölgesini kapsayacak şekilde sokak iyileştirem çalışmaları yapacaklarını da söyledi.

Meydanın altındaki mevcut kapalı otopark ise Balıkesirli’lere hizmet vermeye devam edecek.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MEYDAN PROJESİNDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!