Turhan Çömez’den ‘Abroz’ kararına itiraz!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Adası Abroz bölgesindeki 131 dönümlük ormanlık alan orman vasfından çıkarıldı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle orman vasfından çıkarılan bölgeyi görüntüleyip sosyal medyada paylaştı. Turhan Çömez, “bana göre dünyanın en güzel coğrafyası olan bu bölge rant alanına dönüştürülüyor, buna itiraz ediyoruz, hayır diyoruz, bu ormanlık alan iktidar yandaşlarının inşaatlarıyla dolacak, her yere bina diken, rant devşiren bu anlayışa hayır diyoruz” şeklinde konuştu. 

 

ÖMER KANTARLIOĞLU

 

12 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile aralarında Balıkesir’in de bulunduğu çeşitli illerdeki bazı ormanlık alanların orman vasfı kaldırıldı. Kararname ile Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda bazı orman alanlarının da orman vasfı kalkmış oldu. Bu alanların en büyüğü ise Marmara’nın Saraylar Mahallesi sınırları içinde kalan ve önünde geniş bir sahilin bulunduğu Abroz bölgesindeki ormanlık alan.

 

TURHAN ÇÖMEZ’DEN ABROZ’DAN SESLENDİ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Marmara Adası’ndan paylaştığı video ile kararnameye tepki gösterdi. Abroz’daki ormanlık alanı görüntüleyen Turhan Çömez, “bu bölge ormanlık alan olmaktan çıkarıldı, rant alanına dönüştürülecek” iddiasında bulundu.

Turhan Çömez, 131 bin metrekarelik orman alanının orman vasfından çıkarıldığını belirtti, “buna tabi ki hayır diyeceğiz, itiraz edeceğiz, geçmiş nesillerden devraldığımız bu coğrafyayı yavrularımıza aynı güzellikte iade etme yükümlülüğümüz var” diye konuştu.

 

ÇÖMEZ: BURASI RANT ALANI OLACAK

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı:

“Burası Marmara Denizi’nin ortasındaki sevimli, turistik bir ada Marmara Adası. Adanın kuzeyinde Saraylar bölgesi yer alıyor, bu bölgenin kuzey tarafında, bana göre dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olan Abroz bölgesi var.

Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığınca bir kararname yayımlandı. Gördüğünüz gibi tamamen orman olan çamlık ve inanılmaz doğa güzelliği olan bu coğrafya bu güzel alan, Cumhurbaşkanı talimatıyla orman arazisi olmaktan çıkarıldı, imara açıldı.

Net olarak görüyorsunuz, arkada muhteşem bir sahil ve muazzam bir orman alanı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi, buraları orman alanı olmaktan çıkardı. Bu anlayış baktığı her yerde her alanda rant görüyor. Yandaşlarına her şeyi peşkeş çekmekten başka düşüncesi olmayan bir anlayış. Adanın en güzide yerlerinden biri olan bu bölge orman alanı olmaktan çıkartılıp rant alanı olacak. Bu orman alanında yakında iktidar yandaşlarının inşaatları yükselmeye başlayacak. Ferman öyle.

 

“ÇOCUKLARIMIZA KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Buna tabi ki itiraz edeceğiz, hayır diyeceğiz, çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu coğrafyayı geçmiş nesillerden emanet aldık, Yavrularımıza aynı güzellikte iade etme yükümlülüğümüz var.

Baktığı her yerde dolar, rant, para gören, gözünü budaktan esirgemeden talan eden, her yere bina diken, rant devşiren bu anlayışı reddediyoruz. Doğayı tahrip etme kültürüne itiraz edeceğiz.

131 bin metrekarelik ormanlık alan burası, bu alan şimdi AKP tarafından rant alanı olarak tescil ediliyor.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Turhan Çömez’den ‘Abroz’ kararına itiraz!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!