Karakavak’ta yangın! Köy alevlerin arasında kaldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altıeylül’e bağlı Karakavak kırsal mahallesinde yangın çıktı.

 

 

 

UEDAŞ’a ait elektrik kablolarının birbirine sürtmesiyle çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla başladığı belirtilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede Karakavak Mahallesi’ni çevreledi.

Çok sayıda metruk evin bulunduğu Karakavak’ta boş durumdaki bazı metruk yapılar da alevlere teslim oldu.

Sabah saat 10.30 civarında çıktığı belirtilen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısa sürede müdahale etti.

Bölgeye 6 helikopter, 2 uçak, 18 arazöz, 7 su tankeri ve 2 dozer sevk edildi. 

Ekipler bölgede hem havadan hem karadan yangının büyümesini engellemek için çalışmalarını sürdürüyor. 

 

 

ALEVLER KARAMANLAR TARAFINA DA SIÇRADI

Karakavak’ta çıkan yangın, köyü çevreleyen makilik alanda etkili oldu. Geniş bir araziye yayılan yangın, biçilmiş kuru otlarla kaplı tarlaları kül ederken, çok sayı da ağaç da yandı. 

Alevler rüzgarın etkisiyle büyürken, Karamanlar ve Macarlar tarafına da sıçradı. Orman Bölge ekiplerinin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nin de söndürme araçlarıyla müdahale ettiği yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınabildi.

 

 

 

VATANDAŞLAR DA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI

Karakavak’ta etkili olan yangına çevre köylerden de söndürme çalışmaları için çok sayıda vatandaş geldi. Köylüler, su kovaları, kazma ve küreklerle söndürme çalışmalarına yardım etti. 

Vali Hasan Şıldak, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile birlikte Karakavak’taki söndürme çalışmalarını yerinde izledi. Vali Şıldak yangının geniş bir alanı etkilediğini, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını bildirdi. 

 

 

 

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Karakavak’ta yangın! Köy alevlerin arasında kaldı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!