BAŞKANLARIN BARINAK ÇEKİŞMESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MESUT ERGİN MÜJDEYİ VERDİ, ARDINDAN BÜYÜKŞEHİR’DEN “BİZ YAPIYORUZ” AÇIKLAMASI GELDİ

Ayvalık Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi, projeleri Ulaştırma Bakanlığı’nca onaylanan tekne barınaklarını paylaşamadı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yazılı bir açıklama yaptı, “iki yıldır bunun mücadelesini veriyoruz, sonunda projeler onaylandı” dedi. Başkan Ergin, projeleri kendine mal edip Büyükşehir Belediyesi’nden söz etmeyince, Büyükşehir’den “Yücel Yılmaz sözünü tuttu” açıklaması geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında da Ayvalık Belediyesi’nin adı hiç geçmedi. Açıklamada, tekne barınaklarının yaşama geçirilmesiyle Ayvalık’a 15 milyon dolarlık yatırım geleceği belirtildi.

 

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, önceki gün yaptığı bir açıklamada ilçenin en önemli ihtiyaçlarından olan büyük ve küçük tekne barınaklarıyla ilgili hazırlanan projelerin Ulaştırma Bakanlığı’nca onaylandığını söyledi. Ergin, “bu yatırım için iki yıldır mücadele ediyoruz, sonunda temeli atacağız” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in açıklamasının ardından ertesi gün Büyükşehir Belediyesi’nden barınak projeleriyle ilgili ‘müjde’ verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Ayvalık’a verdiği sözü tuttuğu belirtilen açıklamada, “Ayvalık’a 15 milyon dolarlık yatırım geliyor” denildi.

 

 

MESUT ERGİN BÜYÜKŞEHİR’İ KARIŞTIRMADI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in barınaklarla ilgili açıklamasında, projelerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca onaylandığı, iki yıldır bakanlık ve ilgili genel müdürlükler nezdinde konunun altyapısının oluşturulduğu belirtildi, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin ne adı ne de rolü açıklamada yer aldı.

Mesut Ergin’in ‘barınak’ açıklamasında adı sanı geçmeyen Büyükşehir Belediyesi, Ergin’in sözlerinin aksine, Ayvalık’ta yaşama geçirilecek iki projejeleri kendisine mal etti. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ayvalık’a yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım gelecek” denildi.

 

 

 

BAŞKAN ERGİN NE DEMİŞTİ?

Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık barınak projeleriyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Geçtiğimiz yıl 21 Mayıs günü 56 özel, 10 gezi, 14 profesyonel balıkçı ruhsatlı teknenin şiddetli rüzgar nedeniyle tamamen zarar gördüğü ve 50 Milyon Türk lirası maddi hasarın oluştuğu afet sonrasında, Ayvalık’a acil olarak iki yanaşma yerinin yapılması konusunda, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in göreve geldikten sonra başlattığı çalışmalarda sona gelindi. Yaklaşık iki yıldır takipçisi olduğumuz barınak konusunda çok önemli bir yol daha kat ettik. İki yıl önce bakanlık ve gerekli genel müdürlükler düzeyinde altyapısını oluşturmaya başladık, artık adım adım temel atmaya doğru gidiyoruz. Ayvalık’ta korunaklı tekne yanaşma yerleri, özel, gezi ve profesyonel balıkçı hemşehrilerimize hayırlı olsun.”

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA: YÜCEL YILMAZ SÖZÜNÜ TUTTU

Büyükşehir Belediyesi’nin, Mesut Ergin’in ve Ayvalık Belediyesi’nin adını geçirmeden, direkt Yücel Yılmaz’a mal ettiği projelerin onaylandığını duyuran basın açıklamasında ise şu bilgilere yer verildi:

21 Mayıs 2021’de Ayvalık’ta meydana gelen afet sonrası yaraları sarmak için harekete geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 95 tekne kapasiteli Büyük Barınak ve 250 tekne kapasiteli Küçük Barınak projelerini hazırladı. Kesin projesi ile hesap raporları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanan projeyle Ayvalık’a yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım gelecek.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Ayvalık’ta gerçekleşen şiddetli fırtına dolayısıyla birçok teknenin zarar görmesinin ardından bir daha böyle bir durum yaşanmasının önüne geçmek amacıyla bölgeye bir küçük bir de büyük tekne barınağı yapacaklarını müjdeleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sözünü tuttu. Başkan Yücel Yılmaz’ın yakından takibini yaptığı, Ayvalık Belediyesi ile iş birliği içerisinde 1 yılı aşkın bir süredir çalışmaları devam eden balıkçı barınaklarının kesin projesi ile hesap raporları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Ulaştırma Bakanlığının 2023 yılı yatırım planlarına dâhil edilmesi beklenen Büyük ve Küçük Tekne Barınakları ile Balıkesir’e yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırım gelmiş olacak.

 

 

AFETLERE KARŞI ANTİ KIRILGAN ÖZELLİKLİ

Modern, kullanışlı ve güvenli olması ön planda tutularak yapılacak olan balıkçı barınakları; halkın estetik anlayışını dikkate alan ve şehrin dokusuyla bütünleşik, çevreye duyarlı, gelişen talebe uygun çözümlerin üretilebileceği ve afetlere karşı anti kırılgan özelliklerini taşıyacak. Ayvalık Sefa Çamlık Mahallesi’ne yapılacak olan Büyük Tekne Barınma Alanı’nda aynı anda 10-50 metre uzunluğunda 95 tekne yer alabilecek. Proje kapsamında; 450 metre uzunluğunda dalgakıran, 550 metre uzunluğunda -5,00 metre derinliğinde rıhtım, 425 metre uzunluğunda -4,00 metre derinliğinde rıhtım olmak üzere toplam 975 metre rıhtım, 3 adet toplam 180 metre uzunluğunda yüzer iskele, 1 adet 60 metre uzunluğunda yüzer dalgakıran ve geri saha dolgu alanları inşa edilecek. Geri saha dolgu alanında ise; idari bina, ticari birim/kafe, ofisler, restoran, dalış merkezi, saniteri üniteleri, atık kabul tesisi, otopark alanı ve yeşil alan olarak planlandı.

 

 

AYNI ANDA 250 TEKNE BARINABİLECEK

Ali Çetinkaya Mahallesi Küçük Tekne Barınma Alanı’nda; 4-10 metre uzunluğunda 250 tekne aynı anda barınabilecek.Proje kapsamında; yaklaşık 180 metre uzunluğunda bağlantı yolu, her birinin uzunluğu 52 metre olan 6 adet yüzer iskele, 1.000 metrekarelik deniz alanında dolgu sahası ve yaklaşık 285 metre uzunluğunda dalgakıran inşa edilecek.

Bunların yanı sıra 4 yeni proje içinde kolları sıvayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Ayvalık Cunda Adası (Alibey) Balıkçı Barınağı ve Kordon Projesi, Altınova Mahallesi Barınak Projesi, Marmara Saraylar Limanı ve Erdek Feribot İskelesi yapımı için de proje çalışmalarını başlattı. Batimetri çalışmaları tamamlanan projelerin; hidrografik ve oşinografik raporu; Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandı. Taslak vaziyet planı çalışmaları devam ediyor.”  POLİTİKA HABER MERKEZİ

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BAŞKANLARIN BARINAK ÇEKİŞMESİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!