EDİP UĞUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Edip Uğur son yolculuğuna uğurlandı.

Beyin tümörü nedeniyle iki kez operasyon geçiren ve sağlığına kavuşamayan Uğur çarşamba günü hayatını kaybetti.

71 yaşındaki Edip Uğur, Balıkesir iş ve siyaset dünyasının duayenlerindendi.

 

ALİ BABACAN, BİNALİ YILDIRIM, NUMAN KURTULMUŞ, HAMZA DAĞ, CEMİL ÇİÇEK, AHMET AKIN CENAZEYE KATILDI

Uğur Ailesi, babalarının cenazesinde resmi bir tören yapılmasını istemedi. Uğur’un bayrağa sarılı tabutunun başında oğulları İsmail ve Mahmut Uğur taziyeleri kabul etti.

Oldukça kalabalık bir topluluğun katıldığı cenaze töreninde eski Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Hamza Dağ, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da  hazır bulundu. Ülke siyasetinin önde gelen isimleri, Uğur Ailesi’ne başsağlığı diledi.

Cenazeye ayrıca Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçe belediye başkanları, AK Parti, CHP, DEVA gibi siyasi partilerin yöneticileri, Balıkesir iş dünyasının ileri gelenleri ile Uğur Ailesi’nin yakınları katıldı. Cami avlusundaki cenaze törenine katılanlardan helallik alındı.

 

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR?

İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Balıkesir’de yağ sanayi alanında çalışmalara başlayan Uğur, Türkiye’nin markası olan Arı Yağ’ı kurmuş ve uzun yıllar ayçiçek yağı üretimi yapmıştı. 18. Dönem’de Anavatan Partisi’nden (ANAP) Balıkesir Milletvekili seçilen Uğur, bir dönem Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı da yaptı.

Balıkesir’de MÜSİAD’ın (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Şube Başkanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı gibi görevler de üstlenen Uğur, bir yandan sanayiciliğe devam etti, diğer yandan siyasi faaliyetlerini sürdürdü.

Uğur, AK Parti’nin kuruluşunda da görev üstlendi. Balıkesir’de partinin oluşumunda aktif rol üstlenen Uğur, AK Parti’de 22, 23 ve 24. dönemlerde Balıkesir Milletvekilliği yaptı.

Uğur, iki dönem AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü.

2014’de çıkarılan yasa ile Balıkesir de ‘büyükşehir’ ilan edilen iller arasında yer aldı. AK Parti yerel seçimde Edip Uğur’u Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi. 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Uğur, 2018’de hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan hem de AK Parti’den istifa etti. Edip Uğur daha sonra DEVA Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
EDİP UĞUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!