GAZETECİ YAZAR ENGİN ARICAN’DAN YENİ BİR KİTAP DAHA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci-Yazar Engin Arıcan’ın 11.kitabı “Hasan Basri/Mehmet Akif-Kurtuluşun Kalemleri isimli kitap Bandırma Belediyesi Kültür Hizmetleri Müdürlüğü’nün destek ve katkılarıyla okurla buluştu.

 

100 Milyon Dolarlık Bir İflasın Öyküsü/İŞKUR, Su Çürüdü, Çark Döndükçe, MYSİA, Sarı Paşa, Çizgilerle Sarı Paşa, Çaloba Bozkurtları, Çığlık, Lejyon, Poyrazın Çocukları, isimli kitaplarından sonra ‘Hasan Basri/Mehmet Akif-Kurtuluşun Kalemleri’ isimli  kitapları yazan  Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Türkiye PEN Temsilciliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC), Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC) üyesi  olan Engin Arıcan, yeni kitabı hakkında şu bilgileri verdi:

 

 

Hasan Basri ile Gönenli Osman Bey’in  örnek mücadele arkadaşlığı

“11. kitabım  Mondros Silah Bırakışması sonrası işgal ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Balıkesir merkezli olarak gelişen Kuva-yı Milliye örgütlenmesi ve mücadelesini tüm aşamaları ve Kuva-yı Milliye önderlerini, 23 Nisan 1929’de açılan Büyük Millet Meclisi ile milli şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı yazdığı süreci anlatan bir  tarihi öykü kitabı. Kitabın kahramanlarından Hasan Basri, Mondros Antlaşmasının imzalanması sonrası İtilaf Devletlerinin  askeri işgalleri ve Osmanlı’nın çöküş ortamında milli mücadelenin ilk sesi ve nefesi olarak olacak SES gazetesini  milli şairimiz Mehmet Akif’in de  desteği  ile çıkartıyor. Suskunluğun egemen olduğu bir ortam da Hasan Basri gazeteci ve yazar olarak İngilizlerin yönlendirmesi ve talepleri ile İstanbul Hükümeti tarafından kapatılırken, Hasan Basri’nin kaçak günleri başlıyor. Bu zorlu ve çileli süreçte Hasan Basri’nin en kadim dostu, sırdaşı, mücadele arkadaşı Kuva-yı Milliye tarihinde eşsiz bir yere ve role sahip olan Gönenli Osman Bey.. Kitabımda  Balıkesir’de gelişen Kuva-yı Milliye Mücadelesi ve Meclis’in açılışına uzanan süreç yanında, Mehmet Akif ile Hasan Basri’nin 1.Meclis’de vekil olarak görev yapmaları ile İstiklal Marşı’nın kabul edilmesine kadar yaşanan süreç tüm yönleri ile ele alınıyor.”

 

 

Sarı Paşa, Çaloba Bozkurtları ve Kurtuluşun Kalemleri..

Gazeteci-Yazar Arıcan, pandemi nedeniyle kitabı okura taşımakta belli zorluklar yaşansa da, okurların kitaba büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, ”Ulusal kurtuluş mücadelemizin ve  milli örgütlenmenin Balıkesir ve bölgede tüm yönleri ve önderleri, isimsiz kahramanlarıyla iyi bilinmesi ve dünyalarının  iyi anlaşılması gerektiğine inanıyorum. Bu tarihsel ve toplumsal sürecin anlaşılmasında hiçbir şey karanlıkta kalmamalı. Gönen’in özellikle  köyleri ve çevresindeki yerleşim yerleriyle birlikte ulusal kurtuluş mücadelesinde, milli örgütlenmede büyük emeği ve rolü var. Ben, Çaloba Bozkurtları ve bu son kitabımla bu sürece bir yazar olarak  sadece ışık tutmaya çalıştım. Aslında bu kitabımda Sarı  Paşa ve Çaloba Bozkurtları gibi  bir Kuva-yı Milliye destanı.”

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GAZETECİ YAZAR ENGİN ARICAN’DAN YENİ BİR KİTAP DAHA
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!