BANDIRMA’DA YAZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediyesi normalleşme sürecini dolu dolu değerlendiriyor. Belediye tarafından düzenlenen Yaz Şenlikleri kapsamında yerel sanatçıların konserleri başladı. Etkinliklerin ilkinde gecesinde Bandırma Orkestrası ve Volkan Kocakuş sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konseri binlerce Bandırmalı izledi.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, kültür sanat etkinlikleriyle ilçenin bölgede lider olduğuna vurgu yaptı. Başkan Tosun, uzun süren kısıtlama ve yasaklar döneminin ardından normalleşme sürecinin başladığını, kısıtlama döneminde ekonomik anlamda en çok sanatçıların etkilendiğini söyledi.

Başkan Tolga Tosun konser öncesinde Bandırmalılara şöyle seslendi:

 

ESKİ GÜNLERE GERİ DÖNECEĞİZ

Bandırma kültür ve sanatta bölgenin lider kentidir. Bu meydanda 70 bin kişiye festival yapıldığı zamanları biliyorum. Eski günlerimize tekrar geri döneceğiz. Kuşcenneti Festivali’ni yapacağız, 19 Mayısları, 30 Ağustosları, 17 Eylülleri eski coşkusuyla kutlamaya devam edeceğiz. Pandemi döneminde en çok sıkıntı yaşayan insanlar, kültür ve sanatın içinde olan emekçi kardeşlerimizdi. Belediyeler, kurumlar, esnafımız belli şartlarda çalışsa da sanatçılar, üreten insanlarımız çalışamadılar. Normalleşmeyle birlikte bu organizasyonu yapalım istedik. Yerel sanatçılarımız 5 gün boyunca bu sahnede Bandırmalı hemşehrilerime pandemiyi unutturup eski güzel günlere geçişi yaşatacaklar.

 

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK

Belediye olarak mevcut temel hizmetlerin yanında yatırımlarımıza da devam ettik. Kreşlerimizi açacağız, 320 öğrencimize eğitim desteği için destek evi açıyoruz. Asfalt tesisi yaptık, yolları kaldırımları yapıyoruz, hizmet etmek için uğraşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Belediye olarak tableti, interneti olmayan çocuklarımıza uzaktan eğitim imkanı sağladık. Bu dönemi iyi şekilde atlatacağız.

 

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

Hala pandemi geçmiş değil, olabildiğince aşılamanızı yapın. Herkes aşısını olsun, sosyal medya üzerinden yapılan manipülasyonlara takılmayın. Maskenizi, mesafenizi koruyun, temizliğe dikkat edin. Öncelikle herkes kendi sağlığını düşünsün. 30 Ağustos’ta kent konseyi ile beraber büyük bir fener alayı düzenleyeceğiz, ardından büyük bir konser vereceğiz., 17 Eylül’de bandırmanın kurtuluşunda Solotürk’le birlikte konser ve kitap günleri olacak. Tam yol kültür sanat faaliyetlerine devam edeceğiz.”

 

Tolga Tosun’un konuşmasının ardından Bandırma Orkestrası ve Volkan Kocakuş ilçe halkına güzel bir gece yaşattı. Konser sonunda Başkan Tosun sanatçılara Belediye adına çiçek verdi.

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BANDIRMA’DA YAZ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!