Mahalleler oy potansiyeline göre hizmet alıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hilmi DUYAR / POLİTİKA  Mirzabey Mahallesi’nde 2 dönemdir muhtarlık yapan Cihat Yıldız, alüvyon üzerine kurulu mahallelerde, 6-10 kata imar izni verilirken, Balıkesir’in en sağlam zeminine sahip semti Mirzabey’e, 3 kattan fazla yapı izni verilmediğine dikkat çekti.  Bu nedenle yüklenicilerin kentsel dönüşüm için harekete geçmediğini, TOKİ gibi devlet kurumlarının konuya el atması gerektiğini vurguladı. Elektrik tellerinin yer altına alma çalışmalarının yarım kaldığını, cadde ve sokaklarda, çukurlardan geçilmediğini hatırlatan Yıldız, yeni belediye başkanlarından konuya duyarlı yaklaşmalarını beklediğini söyledi. Yüksekliği 100 metreye yaklaşan TV yansıtıcı anten direği paratonerinin, yağmurlu havalarda yıldırım çektiğini, yakın evlerdeki elektronik cihazların zarar gördüğünü açıkladı. Mahalledeki çamlık alanlarda alkol alındığını, bu durumun mahalle halkını rahatsız ettiğini söyleyen Muhtar Cihat Yazıcı, kamera sistemi kurulmasını istedi.

 

 

Cihat Yıldız kimdir?

Balıkesir’in Sındırgı İlçesi 1968 doğumluyum. Yükseköğrenim öncesi eğitimimi Sındırgı’da yaptım. Üniversite yaşamımı işletme bölümü lisans mezunu olarak tamamladım. Elektronik eşya, spot beyaz eşya grubunda esnaflıkla uğraştım. Balıkesir Belediyesi’nde, mali hizmetler, kültür, destek bölümleri ile Park Bahçeler Müdürlüğünde saha sorumlusu olarak çalıştım. Belediyeden emekli oldum. 2019 yılında Mirzabey Mahallesi muhtarı seçildim. Halkın teveccühü ile ikinci dönem tekrar muhtar oldum.

 

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde mahallede kaç aday vardı? Nasıl bir seçim stratejisi yürüttünüz?

31 Mart yerel seçimlerinde, ben dahil 7 adaydık. Halkın sevgisine mazhar oldum ve vatandaşımız beni muhtarlığa layık gördü. En yakın rakibimi % 100 oy farkı ile geride bıraktım. Muhtarlığımın ilk döneminde, 2019 yılındaki seçimlerde de mahalle sakinleri ısrarla aday olmamı istediler. Belediyeden emekli olduğum için belediye yöneticilerine daha rahat ulaşacağımı bildiklerinden aday olmamı önerdiler. İlk seçimimde 2 adaydık ve ben % 56 oy ile seçilmiştim. 31 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmalarında ben daha avantajlıydım. Mahalle halkını tanıyordum. Rakiplerim seçmenini tanımaya çalışırken, ben halkımızla bire bir ilişkideydim. Zaten vatandaş seçmen kağıtlarını benden almaya geldi. Broşür dağıttım, ziyaretlerde bulundum, halkla sohbetlerimiz oldu. Halk, yaptığım hizmetlerden sonra bana inandı, güvendi, bu seçimde güven tazelemiş oldum.

 

 

Belediyeden emekli oldunuz. İnzivaya çekilmek yerine neden muhtar olmayı tercih ettiniz?

Benden önceki muhtarımızın bazı durumları son zamanda halkın hoşuna gitmedi. Halk sitem etmeye başladı. 2019 seçimlerinden önce, belediyeden emekli olmam nedeniyle mahalleli bana gelip muhtar olmamı önerdi. Önce pek sıcak bakmadım. Dostlarım da muhtarlığımı dile getirmeye başladı, deneyim kapasitemi muhtarlıkta kullanmamı, mahalleye yararlı olmamı istedi. Ben de adaylığımı koydum. Seçime girmemin, muhtar adayı olmamın nedeni, insanlara daha güzel hizmet vererek, mutlu etmekti. Mahallem için 5 yıl canla başla çalıştım, elimden gelen gayreti gösterdim. Vatandaş teveccüh etti 5 yıllığına daha görev verdi. Bu vazifeyi layığı ile yapacağıma inanıyorum.

 

 

Mahalle Halkının en çok yakındığı konu nedir?

Mahalle sakinlerinin en çok dert yandığı konulardan biri yollarımız. Kayalık Caddesi, Bayırbaşı Sokağı,  Çamlık Sokak, Çamlıkaltı Sokak ve bu tarz sokaklar parke taşı döşenmiş.  Bu yollar tamir edilerek elden geçirildiğinde eskisi gibi olmuyor. Yollar tümsekli,  çukurlu. Sürücüler de, mahalleli de muzdarip kaldıkları için yıllardan beri sitem ettikleri mevzu yollarımızın revize edilmemesi. Elektrik tellerinin yer altına alınması yarım kaldı. Hem belediyeye, hem UEDAŞ’a verdiğimiz dilekçelerin akıbetini sorduğumuzda, Bursa’ya, oradan da Ankara’ya iletildiği, onay beklendiği söyleniyor. Bu nedenle asfalt çalışmaları da aksıyor. Bir kez daha dilekçeyi tazelememiz gerekecek. Bir başka şikayetimiz temizlik, ve park bahçeler grubunun çalışmaları açısından. Hizmet yapılıyor ama gecikmeli olarak yapılıyor. Ot temizliği için ilaçlama yapıldı, bu kez vatandaşın, yol kenarındaki çiçekleri, bitkileri kurudu. Bu durum büyük tepkiye yol açtı. Bu yıl ilaçlama yerine otların biçilmesini istiyoruz. Temizlik bizim için büyük önem arz ediyor. Ayrıca semtimizde güzel bir sosyal tesise gereksinim var. Şimdiye dek pek sıcak bakılmadı. Sosyal tesis büyüklerimizin inisiyatifinde olsa bile tekrar isteyeceğiz. Çocukların oynayacağı park alanları küçük ve bakım istiyor. Bizim daha büyük, daha iyilerine, daha güzellerine layık olduğumuzu düşünüyorum. Hemen yanımızda 2 dönem önceki muhtarın oluşturduğu çamlık alan var. Burası sosyal tesis için biçilmiş kaftan. İstiyoruz ama 40 dereden su getiriyorlar. Bir kere olsun belediye, “Sizin mahalleniz için şu projeleri ürettik” demedi. Çok memnun olurduk ama şimdiye kadar böyle bir öneri yaşamadık.

 

 

Neden Nazlanarak hizmet veriyorlar?

Yeni mahallelere yapılan hizmetler çok daha fazla. Nüfus yoğunluğuna göre, oy potansiyeline göre konuyu değerlendiriyorlar. Yeni yerleşim yerlerinde projeler de binalar da yeni. Cadde ve sokaklar geniş ve rahat. Oralara daha farklı hizmetler, daha güzel hizmetler gidiyor. Mahalle halkı, Bahçelievler, Paşaalanı, Plevne gibi yerlerin yanında bizim mahalle köy gibi kaldı diyor. Benim düşüncem ise burası köylerden berbat. Köylere sosyal tesisler yapılıyor bizde yok. Belediyelerin yardımcı olması gerekir.  Ağaçlık alanlara kamera sistemleri istiyoruz. Kötü alışkanlıklara sahip olan insanlar geliyor, bunların sorunlarını çekiyoruz. Emniyet müdürlüğü ekipleri bir şeyler yapıyor, yeterli gelmiyor.  Adamlar yine orada, değişen hiçbir şey yok. Çamlık Sokak ve Aşıklar Çeşmesi dediğimiz güzergah üzerinde toplanan gruplar var. Her gece alkol alıp vatandaşı rahatsız ediyorlar. Bunlardan kurtulmak istiyoruz. En büyük temennilerimizden biri de bu. Çamlık Çıkmaz Sokak’ta 2 mağara var. Bir zamanlar sığınak olarak kullanıldığı söyleniyor. Orada restorasyon çalışmaları yapılsın diyoruz. Kaymakamlığa yazılı olarak ilettim. Mağaranın, Baruthane bölgesine kadar gittiği söyleniyor. Buranın tarihi ve kültürel dokusunu tekrar kazandırmak istiyoruz.  Çamlıkaltı Sokakta, eski çamlık girişi var. Onun yakınındaki boşluğa gece arabalar geliyor, içindekiler alkol alıyor. Sokak sakinleri çok rahatsız oluyor ve buradan hiç şikayet eksik olmuyor. Işıklandırılıp kameralar konmasını istiyoruz. Balıkesir’in en sağlam zemini bizim mahallede. Balıkesir’de 5-11 katlı binalar var. Fakat mahallemize 3-3,5 kat veriliyor. Hal böyle olunca müteahhitler gelmiyor. Müteahhit gelmeyince kentsel dönüşümün önü açılmıyor. Zemin sağlam olduğu halde mahalle gelişmiyor. Paşaalanı, Bahçelievler, Plevne, Çayırhisar, buraları adeta balçık ama çok katlı binalara ruhsat veriliyor. Mirzabey Mahallesine 3 kattan fazlası yok.  Mahallemin başka bir derdi de TV yansıtıcı anteni. Yağmurlu havalarda, bu çok yüksek olan antendeki paratonerler yıldırım ve şimşek çekiyor. Antene yakın yerleşim yerlerindeki elektrikli cihazlar zarar görüyor. Vatandaş bu sorundan dert yanıyor.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Mahalleler oy potansiyeline göre hizmet alıyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!