Adaylar vitrinde son söz seçmende

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Ağır abiler Ahmet Akın, Yücel Yılmaz, Turhan Çömez’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylıklarının ardından siyasi partilerin küçük kardeş olarak gördükleri ilçe belediye başkan adaylarının da açıklanmasıyla seçim sathı mahalline girmiş bulunuyoruz.

 

Siyasi partiler vitrin olarak gördüğü Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını acırlarken zorlanmadılar. Her partinin potansiyel adayı aşağı yukarı belliydi. Beklendiği gibi şapkadan tavşan çıkmadı. Yıllardır dillerden dillere dolanıyordu isimler, kırgınlığa, küskünlüğü mahal vermeden adaylar belirlendi.

AK Parti, CHP ilçelerin hepsinde adaylarını açıklasa da İYİ Parti belli seçim bölgelerinde adaylarını seçmenin karşısına çıkardı. Büyük abiler de yaşanan rahatlık iş küçük kardeşlere geldiğinde siyasi partiler zora girdiler.

 

Büyük abilerin gölgesinde kalsalar da küçük kardeşler merakla bekleniyordu. Kırgınlıklar, küskünlükler, homurtular eşliğinde Altıeylül ve Karesi ilçelerinin adayları açıklandı.

 

İlk AK Parti açıklamıştı adaylarını.  Altıeylül’de değişim, Karesi’de mevcut başkanla devam demişti. CHP devşirme adaylarla gündemdeydi. Taban, örgüt kendi adaylarında ısrarcıydı. Sonuç kimseyi memnun etmese de başkan aday adayları arasından çıktı. İYİ Parti Altıeylül’ü pas geçmiş, Karesi’de aday çıkarmıştı.

 

AK Parti Altıeylül’de Mesut Eray, Karesi’de mevcut başkan Dinçer Orkan’la, kırsal mahallelerin gücüne inanarak kendini favori görürken, CHP Altıeylül’de Hakan Şehirli, Karesi’de Serpil Akgül’le Ahmet Akın’ın yarattığı rüzgara güvenerek sürpriz peşinde.

 

Hesapları şaşar şaşmaz şimdiden kestirmek güç olsa da Altıeylül’de dengeleri bozacak bir Hasan Avcı faktörünü unutmamaları gerekiyor. İYİ Parti’nin Altıeylül’de aday çıkarmaması bir sürprizin geleceğinin işareti olarak da görülebilir.

“Karesi’de çalışmıyor” diye eleştirilen, silik bir belediye başkanlığı portresi çizdiğine inanılan Dinçer Orkan’ın tekrar aday gösterilmesi CHP adayı Serpil Akgül ve İYİ Parti adayı Mustafa Lemi Aytekin’in iştahlarının kabarmasına neden olabilir.

 

Yerel seçimlerde AK Parti’nin favori, CHP’nin sürpriz, İYİ Parti’nin plase olduğu Altıeylül ve Karesi’de bu üç partinin dışında Yeniden Refah Partisi’de göz ardı edilmemelidir. Ne kadar ve kimden oy alacağı kestirilmese de seçimlerin kaderine damga vuracağı bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Adaylar vitrinde son söz seçmende, unutmayın patron biziz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Adaylar vitrinde son söz seçmende
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!