Oranlar değişiyor emekli maaşı değişmiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ORANLAR DEĞİŞİYOR EMEKLİ MAAŞI DEĞİŞMİYOR

 

BATUHAN KOSAY

 

Bugün hava sıcaklığının 5 derece olduğunu açıklayan Meteoroloji Müdürlüğü dışarı çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Hissedilen sıcaklık sıfırın altında 1 derece olacak anonsunu sıkça duyarsınız hava bültenlerinde..

 

Hayırdır! Spordu, ekonomiydi şimdi de hava durumuna mı sardın diyenlere; bizim pişkinlikte sınır tanımayanlar dizimizin oltasına takılan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)enflasyon rakamlarını görünce ister istemez atıfta bulunduk.

 

Aynı hava durumu gibi halimiz. Bakıyoruz dışarıda güneş ooo mis gibi hava var dışarıda diyoruz. Çıkınca da yüzümüze çarpan rüzgarın etkisiyle buz gibi havayla karşılaşınca şok oluyoruz ya o misal…

 

Yıllık enflasyon oranlarını yüzde 64,7 olarak açıklayan TÜİK, vatandaşın enflasyonu yüzde 96 oranında hissettiğini açıkladı. Diyor ki aynı meteorolojik bir durum. Evde oturursan enflasyon yüzde 64,7, dışarıya çıkarsan yüzde 96, bir de alışverişe çıkarsan o zaman ben devreden çıkarım ENAG devreye girer. Hissettiğin enflasyon yüzde 127,2 olur.

 

Enflasyon rakamlarında karşımıza çıkan her farklı sonuç kafalarımızı karıştırsa da emekli maaşlarında da durum farklı değil. İlk rakam TÜİK enflasyonu oranınca yüzde 37,6 olarak açıklanmış, ardından yüzde 5 ek zamla yüzde 42,6 olmuştu. Gelen tepkiler üzerine yüzde 7 ilave artışla yüzde 49,25 seviyesine yükselen emekli maaşları aynı meteorolojinin açıkladığı hava durumu bültenlerine döndü.

 

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseltilmesiyle artışın yüzde 33’de kalması “Hani zam yüzde 49,25’ti” diyen emeklilerin kafalarını bir kez daha karıştırmaya yetti de arttı bile.

Kök maaşı düşük olan emeklilerin açıklanan yüzde 49,25 oranındaki artışları en düşük emekli maaşına yüzde 33 oranında hissetmelerine neden oldu.

 

Vallahi benim yazarken kafamın karıştığı yerde sizin okurken ki halinizi şimdiden merak ediyorum. İşin içinden çıkamadınız değil mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçen yeni artış oranlarının bu ay aldığınız maaşlara yansımadığını biliyoruz. Hemen üzülmeyin canım farklar ilaveten hesaplarınıza yansıtılacak.

 

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması önergesini veren muhalefetin (CHP), Cumhur İttifakı bileşenleri (AK Parti, MHP) tarafından ret edildiğini dip not olarak ekleyelim.

Malum önümüzde yerel seçim var. Hissettiğinizi belki hissettirmek istersiniz.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Oranlar değişiyor emekli maaşı değişmiyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!