GENÇ GİRİŞİMCİLER DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI)Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği Yenice-Gönen Depremi’nin 70’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Balıkesir’in depremselliğini konuştu.

 

Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonu’nda yapılan “Balıkesir ve Deprem” konulu etkinlikte TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Aysun Aykan ile Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erkan Töre konuşmacı olarak katıldı.

ALKAN: “DİRİ FAYLARA DİKKAT EDİLMELİ”

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıldönümü ile depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Aysun Aykan söz aldı. Aykan Türkiye’nin depremselliği üzerine yaptığı sunumda, “Ülkemizde 24 kentimizin, 110 ilçemizin, 500’ü aşkın mahalle,  5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üreten fay zonları üzerinde yer aldığı bilinmektedir. Bu fayların sakınım bandı üzerinde 100.000’e yakın bina bulunduğu ve bir milyona yakın insanımızın da bu binalarda yaşadığı düşünüldüğünde, ülkemiz ve ülke insanımızın karşı karşıya kaldığı risklerin ne derece büyük olduğu, yaşadığımız son depremle gözler önüne serilmektedir. Ülkemizde, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bingöl, Aksaray, Aydın, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tokat, Osmaniye, İzmir, illerimiz diri fay üzerindedir.  Dolayısıyla Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde yıkıcı bir depremin olması bizim için sürpriz bir durum değil! Özellikle sismik boşluk olarak tanımladığımız yani kırılma zamanı gelmiş olan, yerleşim yerlerinden geçen diri faylar büyük risk oluşturmaktadır. Bu yüzden buralara dikkat edilmesi gerekiyor; hiç vakit kaybetmeden hazırlık yapılması gerekiyor” diye konuştu.

TÖRE: “ESKİ BİNALARTEHDİT OLUŞTURUYOR”

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Erkan Töre de Balıkesir’deki yapıların durumu hakkında bilgiler verdi. Töre, “Olası bir depremde Balıkesir’deki binaların çoğu zarar görebilir. Hem eski hem de dikey mimarinin kullanıldığı binalar ciddi tehdit oluşturuyor. Bu kapsamda bir an önce güçlendirme yapılarak ya da gerekli önlemleri alarak şehri olası bir depreme karşı hazırlamalıyız. Balıkesir genelinde özellikle 2000 yılı öncesi yapılan binalarda kentsel dönüşüm ve güçlendirme çalışmalarının bir an önce planlanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

AYTEK: “FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ”

Programın sonunda JCI Balıkesir Şubesi dönem başkanı Berkan Aytek katılımcılara plaket takdiminde bulundu. Başkan Aytek, “Deprem, ülkemizde yaşanan en yıkıcı doğal afetlerden biridir ve ne yazık ki her yıl pek çok can ve mal kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle, deprem konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması son derece önemsemekteyiz. JCI Türkiye ve JCI Balıkesir olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren deprem bölgesine desteklerimizi göstermeye başladık. JCI Balıkesir olarak Balıkesir Valiliği koordinasyonunda çalıştık. Deprem sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara şifa dilerim” diye konuştu.

 

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GENÇ GİRİŞİMCİLER DEPREME DİKKAT ÇEKTİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!