Balıkesir ormanlarında ‘Çam Kese Böceği’ ile mücadele

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir’in Kızılçam ve Karaçam ormanlarında zarar veren Çam Kese Böceği ile mücadele ediyor.

Balıkesir ormanlarında 'dumansız yangın' ile mücadele

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir’in Kızılçam ve Karaçam ormanlarında zarar veren Thaumetopoea Pityocampa (Çam Kese Böceği) ile mücadelede biyolojik ve mekanik yöntemleri kullanıyor.

Çam Kese Böceği’nin zararlarına karşı biyolojik mücadele kapsamında, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü laboratuvarlarında doğal yollarla üretilen “Terminatör Böceği” (Calosoma Sycophanta), ormanlara salınıyor. Ayrıca, mekanik mücadele için, Çam Kese Böcekleri’nin yuvalandıkları keseli dallar, kafes yöntemiyle orman dışına atılmak üzere dal makasları ile kesiliyor.

Çam Kese Böcekleri, ormanlardaki ağaçlara tırtıl kesesi örerek yuvalanarak, ağaçların yeşil yapraklarını tüketerek gelişimlerini yavaşlatıyor. Bu durum, ormanlarda yangın izlenimi oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda insanlarda kaşıntı ve rahatsızlık yaratan tüyler içeriyor. Bu nedenle, böceklerin ormanlardan uzaklaştırılması büyük önem taşıyor.

Exit mobile version