BARO BAŞKANI NADİR KARAKAŞLI: SORUNLARIMIZ KATLANARAK ARTIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Barosu yönetimi ve üye avukatları 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Yoğun yağış altında gerçekleştirilen törende avukatlık mesleğinin sorunlarına dikkat çekildi.

 

POLİTİKA / Ömer Kantarlıoğlu / 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Balıkesir Baro Başkanı Nadir Karakaşlı Atatürk Anıtı’na tüm meslektaşları adına çelenk sundu. Savunma makamının önemine değinen Baro Başkanı Nadir Karakaşlı, “Geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz” dememize sebep olan mesleğimizin sorunlarının çözümü için somut bir tek adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır” diye konuştu.

 

“ENKAZ ALTINDAN ÇIKARDIKLARI CÜBBELERİ YENİDEN GİYECEKLER”

Balıkesir Baro Başkanı Nadir Karakaşlı 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şuunlara dikkat çekti:

“5 Nisan Avukatlar Günü’nde, deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve 121 meslektaşımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden; evleri, ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan, enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

 

 

“SORUNLARIMIZ KATLANARAK ARTIYOR”

Geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz” dememize sebep olan mesleğimizin sorunlarının çözümü için somut bir tek adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır. Yaşanan depremden ağır şekilde etkilenen illerimizde avukatlık faaliyetini fiilen sürdürmek şimdi çok daha zor bir hale gelmiştir. Deprem bölgesindeki Barolara kayıtlı 17 bin 964 avukat ve 3 bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş; 10 bine yakın meslektaşımızın ev veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir.

 

“ADALETE ERİŞİM HAKKININ GÜVENCESİYİZ”

Bu koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılama hakkının teminatı olduğunun bilinciyle depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için TTB’nin ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir.

 

 

“DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE  YURTTAŞLARIN YANINDAYIZ”

Mesleğimizin içerisine sokulduğu ağır sosyo-ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki aratışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkarılan her türlü engelin, özünde vatandaşın en temel hakkı olan savunma hakkına yönelik olduğunu bir sefer daha altını çizerek hatırlatmak isteriz. Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir.

 

“ACILARI UNUTMAYACAĞIZ”

Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada; derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun, ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğinin bilinciyle; acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak; her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl gerek deprem felaketi gerekse diğer nedenlerle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızın anısı önünde saygı ile eğilerek, önümüzdeki yılın Avukatlar Gününe kadar olumsuzlukların çözümlenesi dileğiyle, güven duygusunu ve adalet inancını umutla yeniden büyütecek olan meslektaşlarımızın Avukatlar Gününü kutluyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BARO BAŞKANI NADİR KARAKAŞLI: SORUNLARIMIZ KATLANARAK ARTIYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!