YOLA ARSAYA KİMSE GELMEZ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BALIKESİRLİ

 

Otoban’ın Balıkesir’e bir faydası oldu mu yoksa Balıkesir bir transit şehir olarak mı kalacak?

 

Bir yol ile şehrin cazibesini artıramazsınız, bende yol var, ucuz arsa var diyerek kimseyi buraya getiremezsiniz !

 

Yaşanabilir, cazip bir şehriniz var mı? Kalifiye bir iş gücünüz mevcut mu? Şehirde yatırım yapmak isteyenleri cesaretlendirecek küçük firmaların çalışma kültürleri buna uygun mu? Yüksek nitelikli çalışanlara kaliteli yaşam olanakları sunan bir şehir kültürünüz var mı?

 

Yoksa yolum var, arsam vara kimse gelmez kusura bakmayın. Gözümüz Balıkesir olarak yollarda kalmasın artık biz bazı şeyleri değiştirmedikçe hiçbir şey değişmez.

 

Balıkesir Üniversitesi ile Sanayinin temsilcileri yıllardır bol bol bir araya gelip üniversite sanayi işbirliğinden konuşuyor. Oturulup, oturulup kalkılıyor, bol bol resim çektiriliyor.

 

Bu ülkenin sıkıntısı açık konuşamamak, o yüzden problemler hep temcit pilavı gibi gelip gidiyor.

 

Ben söyleyeyim: BAÜ gelişmekte olan bir sanayinin ihtiyacına uygun adam yetiştirmiyor. O nedenle de sanayici oradan çıkan çocukları istihdam etmek istemiyor. Sanayiciye işe girdiğinde hemen katma değere dönüşecek bilgi ve tecrübe lazım.

 

Bugün ODTÜ iktisat mezunlarının asgari ücretle işe başlamayı kabul  edebildiği bir ülkedeyiz, 2 yıllık MYO mezunu çocukları kim istihdam eder beyaz yaka olarak?

 

Bir şey daha var: millet olarak çalışma, gayret etme, terleyerek emek harcayarak para kazanma nosyonunu kaybettik.  Bunu kazanmalıyız yeniden!

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
YOLA ARSAYA KİMSE GELMEZ!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!