Yerel seçim öncesi seyahat hareketliliği: En fazla bilet alınan iller

Yerel seçimler, ülke genelinde seyahat hareketliliğini artırdı. Online bilet satışlarında büyük bir artış yaşandı.

Yerel seçim öncesi seyahat hareketliliği: En fazla bilet alınan iller
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler, ülke genelinde seyahat hareketliliğini artırdı. Obilet’in açıklamasına göre, vatandaşlar oy kullanmak için memleketlerine dönüş yaparken, online bilet satışlarında büyük bir artış yaşandı.

Obilet’in verilerine göre, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yaşandı. Kayıtlı oldukları seçim bölgelerinden uzakta yaşayan vatandaşların oy kullanmak için döndükleri illere bakıldığında, en büyük artış otobüs ve uçakla seyahatlerde gözlendi. Bu artışlar, özellikle Siirt, Ağrı, Batman, Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat gibi illerde belirgin şekilde yaşandı.

Online bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında, 8 ilin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 6 ilin Karadeniz Bölgesi’nde, 4 ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve birer ilin de İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’nde olduğu görüldü.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar, uçak biletlerini genellikle seçimden yaklaşık 2 hafta önce satın alırken, otobüs biletlerini çoğunlukla seçim haftasında satın aldılar. En yoğun bilet satışının yaşandığı tarih ise 29 Mart olarak kaydedildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Yerel seçim öncesi seyahat hareketliliği: En fazla bilet alınan iller
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!