ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE HEDEF 620 YATAK KAPASİTESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAĞLIK KADROSUNUN ARTTIĞI TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE FİZİKİ GENİŞLEME ŞART

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 220 yatak kapasitesiyle artık ihtiyaca cevap veremiyor. Hastanede sağlık kadrosu büyürken, fiziki büyüme de gerekiyor. Üniversite Rektörlüğü’nün yatak kapasitesini 620’ye çıkaracak projesi hazır. Yaklaşık 73 milyon lira maliyetli projenin onaylanması isteniyor. Bunun için Balıkesir Milletvekilleri başta olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının, iktidar partisi yöneticilerinin fazla mesai yapmaları şart.

 

BALIKESİR Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, hizmete girdiği günden bu tarafa başarılı çalışmalarıyla öne çıkıyor. Kuruluşu sancılı geçen, ancak bugünlerde gerek sağlık personeli sayısı, gerekse pandemi sürecindeki test ve yoğun bakım hizmetleriyle öne çıkan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde acil servis hizmeti de devam ediyor.

220 yatak kapasitesine sahip Hastane’nin 620 yatak kapasitesine çıkarılması isteniyor.

 

PERSONEL SAYISI 590’A ULAŞTI

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana öğretim üyesi (Profesör, Doçent, Dr. Öğr. Üyesi) sayısı 75, asistan doktor sayısı 71, hemşire, yardımcı sağlık personeli ve diğer personel sayısı 239 arttı. Böylece toplamda öğretim üyesi sayısı 164, asistan doktor sayısı 151, hemşire ve diğer personel sayısı ise 590’a ulaştı.

 

 

ACİL VE YOĞUN BAKIM ÇALIŞIYOR

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yoğun bakım ve acil servis hizmetleri de devam ediyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un verdiği bilgiye göre, Acil Servis’teki hekim sayısı 3’ten 9’a çıkarıldı. Acil Servis, geçtiğimiz Haziran ayında 3. Basamak statüsüne geçti. Rektör İlter Kuş, Acil Servis için Ekim ayında TUS ile ilk defa asistan doktor alımı yapacaklarını söyledi. Kuş, “Acil Servis’te artık Acil Tıp Eğitimi de verilebilecek ve Acil Uzmanları yetiştirilecek” dedi.

 

400 YATAKLI EK BİNA İSTENİYOR

BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, personel olarak her türlü tıbbi müdahale ve tedavinin yapılabildiği Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin fiziki anlamda yetersiz kaldığına dikkat çekti. Hastane’nin fiziki koşullarını geliştirmek için 400 yataklı modüler ek bina projesinin hazır olduğunu söyleyen Rektör Kuş, projenin bugünün rakamlarıyla 73 milyon liralık bir bütçe gerektirdiğini kaydetti.

Ek bina projesi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunuldu. Proje kabul edilirse, en geç 3 yıl içinde Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi 620 yatak kapasitesiyle hizmet veren bir sağlık kurumuna dönüşebilecek.  (ÖZEL HABER)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE HEDEF 620 YATAK KAPASİTESİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!