UMRE İÇİN ÖDEDİĞİ PARAYI GERİ ALAMIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesirli emekli işçi Kadir Keskin Suudi Arabistan’ın koronovirüs nedeniyle iptal ettiği umre ziyaretinin ardından seyahat şirketiyle anlaşmazlığa düştü. Emekli Kadir Keskin umreye gitmek için anlaştığı seyahat şirketinin kendisi ve eşinden masraf adı altında para kestiğini ileri sürdü.

 

Emekli işçi Kadir Keskin eşi ile birlikte kutsal topraklara gitmek için özel bir seyahat firmasıyla anlaştı. Eşiyle birlikte şirkete 2 bin 200 dolar para ödeyen Kadir Keskin, Suudi Arabistan’ın koronovirüs nedeniyle iptal ettiği umre ziyaretleri sonucunda, şirketten parasını geri istedi. Şirket yetkilileri Keskin ve eşinin ödediği 2 bin 200 dolardan 600 dolar masraf kesmek isteyince Kadir Keskin buna itiraz etti. Seyahat şirketini mahkemeye vereceğini söyleyen Kadir Keskin, pasaport dahil tüm işlemleri kendisinin yaptığını ve şirketin masraf adı altında 600 dolar para kesmesini anlamlı bulmadığını söyledi.

 

 

FİRMA 600 DOLAR MASRAF PARASI İSTEDİ

26 Şubat-18 Mart tarihleri arasında kutsal topraklara umre ziyareti yapmak isteyen emekli işçi Kadir Keskin, ziyaretlerin iptal olması nedeniyle mağduriyetini dile getirdi. Eşi ile birlikte umreye gitmek için 2 bin 200 dolar para ödediğini kaydeden Kadir Keskin, İzmir’e kadar gittikten sonra ziyaretlerin iptal olmasıyla Balıkesir’e geri döndüklerini belirtti. İptal olan ziyaret sonrası firmadan umre için verdiği parayı geri isteyen Kadir Keskin, şirketin kendisi ve eşinden toplamda 600 dolar masraf kesmek istediğini ileri sürdü. Kadir Keskin şunları söyledi:

“Eşimle beraber yıllardır dişimizden tırnağımızdan artırdığımız parayla kutsal topraklara gitmek istedik. Bunun için de merkezi İstanbul’da olan bir firmayla 2 bin 200 dolara anlaştık. Umre ziyaretimiz 20 gün sürecekti. Ancak Suudi Arabistan koronovirüs nedeniyle tüm umre ziyaretlerini iptal etti.  Ben de eşimle birlikte verdiğimiz 2 bin 200 dolar parayı firmadan geri istedim. Ancak firma bana paranın 600 dolarını masraf ettikleri gerekçesiyle ödemek istemedi. Şirket yetkilileriyle yaptığım görüşmede bana ‘nereye şikayet edersen et, istersen mahkemeye ver, bir şey çıkmaz’ dediler. Ben de hakkımı aramak için konuyu mahkemeye taşımak istiyorum. Ayrıca firmayla ilgili Balıkesir Müftülüğüne şikayette bulunacağım. Firma bizden 600 dolar masraf keseceğini söylüyor ama umre ziyaretiyle ilgili bütün masrafları ben kendi cebimden yaptım. Firma bizi sadece İzmir’e götürmek suretiyle masrafta bulundu.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
UMRE İÇİN ÖDEDİĞİ PARAYI GERİ ALAMIYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!