ULAŞTIRMA BAKANI’NA KOCASEYİT HAVAALANI SORULARI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin Balıkesir’e uçak seferlerinin azaltılmasına tepki gösterdi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Aytekin, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi veren Aytekin’in konuya dair açıklaması şu şekilde:

“Balıkesir ilimiz Ege ve Marmara bölgeleri arasındaki geçişte kavşak noktasında olan bir ildir. Bu özelliği dolayısıyla her gün Balıkesir güzergahını kullanan araç ve insan sayısı düzenli olarak artmaktadır. Yeni yapılan İzmir- İstanbul otoyolunun da etkisi ile karayolu ulaşımından çok sayıda insan ve araç faydalanmaktadır. Bununla birlikte, Balıkesir ilinde aktif tek havaalanı vardır. Edremit ilçe sınırları içerisinde bulunan Kocaseyit Havaalanı, Balıkesir’in hem Türkiye’ye hem de dolaylı olarak dünyaya açılan yegane kapısıdır. Kocaseyit havaalanından önce Ankara’ya yapılan seferler azaltılmış ardından bu azalışı İstanbul seferleri izlemiştir. Artan fiyatlar yüzünden de insanlar ulaşımda alternatif tercihlere yönelmiştir. Bununla birlikte de havaalanını kullanan yolcu sayısında ciddi bir azalmanın olduğu basınımıza da yansımıştır.

Balıkesir ili tüm güzelliğine ve konumuna rağmen iktidar tarafından üvey çocuk olarak görülmektedir. Halkın sağlık ve ulaşım gibi en temel taleplerine kulaklar kapatılmış, Balıkesir görmezden gelinmiştir. AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seferleri neredeyse iptal olan Kocaseyit Havaalanına otobüs kaldırmayı hizmet olarak sunarken, Balıkesirlilerin talebi bunların ötesindedir. Bakandan gelecek olan yanıt kamu vicdanını rahatlatmalı, Balıkesir’de yaşanan sorunların çözümü konusunda ortak bir adım derhal atılmalıdır.”

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

Ensar AYTEKİN  Balıkesir Milletvekili

 

Balıkesir ili; Ege ve Marmara bölgeleri arasındaki geçişte kavşak noktasında olan bir ildir. Bu özelliği dolayısıyla her gün Balıkesir güzergahını kullanan araç ve insan sayısı düzenli olarak artmaktadır. Yeni yapılan İzmir- İstanbul otoyolunun da etkisi ile karayolu ulaşımından çok sayıda insan ve araç faydalanmaktadır. Bununla birlikte, Balıkesir ilinde aktif tek havaalanı vardır. Edremit ilçe sınırları içerisinde bulunan Kocaseyit Havaalanı, Balıkesir’in hem Türkiye’ye hem de dolaylı olarak dünyaya açılan yegane kapısıdır. Kocaseyit havaalanından önce Ankara’ya yapılan seferler azaltılmış ardından bu azalışı İstanbul seferleri izlemiştir. Artan fiyatlar yüzünden de insanlar ulaşımda alternatif tercihlere yönelmiştir. Bununla birlikte de havaalanını kullanan yolcu sayısında ciddi bir azalmanın olduğu basınımıza da yansımıştır.

Bu bağlamda;

 

  1. Kocaseyit Havaalanı’ndaki tarifeli uçuşları arttırmaya yönelik bir girişiminiz var mıdır?
  2. Kocaseyit Havaalanını kullanan yolcu sayısındaki düşüşün nedenleri nelerdir?
  3. Kocaseyit Havaalanında yıllık uçuşların, illere ve aylık sefer sayılarına göre dağılımı nedir?
  4. Kocaseyit Havaalanında, pist yenilemelerine rağmen artmayan yolcu sayısından dolayı sorumluluk kime aittir?
  5. Havayolu şirketlerinin aşırı yüksek fiyatlamalardan yolcu bileti satmasının nedeni nedir?
  6. Kocaseyit Havaalanında beklenen yolcu kapasitesinin sağlanamaması sonucu ortaya çıkan zarar nedir? Bu zarar kim tarafından karşılanacaktır?
  7. Kocaseyit Havaalanının yıllara göre yolcu taşıma kapasitesi nedir?
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ULAŞTIRMA BAKANI’NA KOCASEYİT HAVAALANI SORULARI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!