TV100 BALIKESİR’İ TERK EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Arena Gazetesi’nin sahibi Aziz Han, TV100’de haftada bir canlı olarak ekrana gelen Sağlı sollu Gündem adlı programı yapan iki isimden biriydi. Gazeteci İsmail Koca ile söz konusu programı yapan ve her hafta farklı bir konu ve konukla izleyicinin karşısına çıkan Aziz Han, programın son yayınında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı konuk etmişti. Programda, partneri İsmail koca ile tartışan Aziz Han, kendi istediği formatta Yücel Yılmaz’a soru soramamasına ve İsmail Koca’nın programdaki tavrına tepki göstererek bu programa son kez katıldığını açıklamıştı.

 

SATIŞI GÜNDEME GELDİ

Edip Uğur’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulan ve o dönemde ekonomik sıkıntı yaşamayan TV100, yeni sahip ve yönetimleriyle yoluna devam ederken ekonomik sorunlarla karşıya karşıya kaldı. Balıkesir’den beklediğini bulamadığı bilinen TV100’ün satılacağı da gündeme geldi. Yücel Yılmaz’ın TV100’ü almayı planladığı, ancak fiyatta anlaşamadıkları için vazgeçtiği de konuşulmuştu.

Gazeteci Aziz Han, TV100’le ilgili yeni bir bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Han, TV100’ün Balıkesir’den İstanbul’a taşınacağını duyurdu. İşte Aziz Han’ın konuyla ilgili paylaşımları:

İSTANBUL’A TAŞINIYOR

“Balıkesir’de ekonomik anlamda beklentilerini karşılayamayan TV100 yönetimi, kanalın merkezini ve tüm stüdyolarını İstanbul’a taşıma kararı aldı.. Konuya ilişkin olarak bugün akşam saatlerinde Aziz Han’a konuşan TV100 ortaklarından Alican Değer, Balıkesirin ekonomik ve siyasi dinamiklerinin TV100’e sahip çıkmadıklarına dikkat çekerek, kanalın faaliyetlerine Balıkesirde devam etmesi konusunda kanalın satış ve devri dahil tüm seçenekleri AK Partili Karesi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile görüştüklerini ancak mutabakat sağlayamadıklarını belirterek, ”Bu ekonomik şartlarda ve çok ağır maliyetler altında Balıkesir’de böyle bir kanalı sağlıklı ve sürdürebilir bir şekilde yürütemeyeceğimiz aşikardır. Balıkesirliler de buna sahip çıkmadıklarına göre bizde birtakım acil ve radikal kararlar almak zorunda kaldık. Buna göre Digitürk ve Kablolu TV dahil birçok ulusal yayın platformu ile sözleşmeler yaptık.. İstanbul Mecidiyeköy’deki Profilo İş Merkezinde 2000 m2 alan kiraladık. Artık TV100 yayınları İstanbul merkezli ve ulasal düzeyde devam edecek.. 15 Mart’a kadar tüm taşınma işlemlerimizi tamamlayacağız. Balıkesirdeki mevcut stüdyo ve reji odası malzemelerimizi tümüyle İstanbula taşıyoruz. Balıkesirde bundan sonra küçük bir irtibat bürosu bulunduracağız. Burası aracılığı ile bazı Balıkesir haberlerini İstanbula geçip buradaki haber bültenlerimizde yer vermeyi düşünüyoruz.. Balıkesirde devam etmekte olan tüm canlı yayın programlarımızı sonlandırıyoruz.. İsmail Koca’nın sunduğu spor programı bu akşam son olarak yayınlanmış olacak. Ramazan Karaca’nın programı için 3 bölümlük daha sponsorluk anlaşmamız olduğu için bunları bant çekimi yayını yaparak tamamlayacağız. Her hafta stüdyodan canlı olarak yayınlanan veAziz Han ile İsmail Koca’nın birlikte hazırlayıp sundukları ‘Sağlı Sollu Gündem’ isimli siyasi tartışma programını da bu nedenle sonlandırmış bulunuyoruz. Balıkesirde halen görev yapmakta olan mevcut personelimizden İstanbula gelmek isteyenleri beraberimizde götüreceğiz ve kimseyi bu konuda mağdur etmek istemiyoruz. Böyle bir kararı almak zorunda kaldığımız için Balıkesir ve Balıkesirliler adına üzgünüz ama yapabileceğimiz başka birşey de yok. Hayırlısı olur inşallah..” dedi.. TV100 yönetiminin tam da 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala ve seçimler öncesi böylesine sürpriz bir karar alıp uygulamaya geçmesinin Balıkesir açısından kayıp olup olmadığı ve kamuoyunun buna nasıl tepki vereceği şimdiden büyük merak konusu…”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TV100 BALIKESİR’İ TERK EDİYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!