TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: ”Yıl sonuna kadar et fiyatlarında %40-50 artışı göreceksiniz.”

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Cüneyt Özdemir'in youtube kanalında katıldığı programda, et fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 40 ila 50 arasında artacağını belirtti.

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: ''Yıl sonuna kadar et fiyatlarında %40-50 artışı göreceksiniz.''
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Cüneyt Özdemir’in youtube kanalında katıldığı programda, et fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 40 ila 50 arasında artacağını belirtti.

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı et fiyatlarına getirdiği yüzde 25’lik zamı “Bunlar daha iyi günlerimiz” diyerek yorumladı ve gelecekteki zamın tarihini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu’nun fiyat artışının ardından, TÜSEDAD’dan yeni bir zam haber geldi.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalındaki bir programa katılarak sektöre dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Solakoğlu, Türkiye’deki hayvan varlığının azaldığını ve besicilerin zor durumda olduğunu vurguladı ve yıl sonuna kadar et fiyatlarında yüzde 40-50 arasında bir zam beklendiğini söyledi.

Solakoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: “Türkiye’de fiyat artışı yeni yeni başlıyor. Bugünlerimiz daha iyi günlerimiz. Ben size buradan ifade edebilirim ki, yıl sonuna kadar et fiyatlarında yüzde 40-50 artışı göreceksiniz. Çünkü Türkiye’de hayvan kalmadı, anaç hayvanlar kesildi. 5 yıl üst üste zararına üretim yapıldı. Ve inanır mısınız biz sayım yaptırdık, tek tek her köydeki ahırda sayım yapıldı. Devletin tek güvendiği sisteme göre yüzde 40 hayvan sayısı altındaydı. Onların söylediği rakama gelmek için neredeyse yüzde yüz büyümemiz gerekiyor. Ki o bile yetmiyordu. Sadece bu hafta yüzde 10-15 zam bir daha geldi. Yarın kasaba gidin. 3 gün önceki kıyma fiyatıyla 3 gün sonraki kıyma arasında en az yüzde 10-15 fark var. Bunu tutmaları mümkün değil. Diğer ülkelerde enayi değil. Türkiye et ithalatında dünya fiyatlarını dahi arttırıyor. Çünkü çok mala ihtiyacımız var.”

 

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: ''Yıl sonuna kadar et fiyatlarında %40-50 artışı göreceksiniz.''

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: ”Yıl sonuna kadar et fiyatlarında %40-50 artışı göreceksiniz.”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!