TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇAĞDAŞ DÜNYANIN BİR PARÇASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet’in ilan edilmesinin 96. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, ‘’Ya istiklal, ya ölüm’’ parolasıyla Erzurum ve Sivas Kongreleriyle yola çıkan Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının önce 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığını, ardından İnönü Savaşları, Sakarya ve Başkomutanlık Meydan Muharebeleriyle Kurtuluş Savaşımızın zaferinin tüm dünyaya ilan edildiğini vurgulayarak ‘’ Milli Mücadelemiz Lozan Barışıyla taçlanmış, Anadolu toprakları böylece ebediyen Türk Yurdu haline getirilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmesiyle Türkiye Cumhuriyeti çağdaş Dünya’da hak ettiği yere sahip olmuştur.‘’ dedi.

Milletin korunup gözetilmesi ve refahının sağlanması için milletin yüksek ve manevi şahsiyetinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün zekâsı ve cesaretiyle birleştiğinin altını çizen Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin; ‘’ Türk milleti kendi zenginliğinin farkına vardığı zaman tarihte eşi ve benzeri olmayan bir güce dönüşmüştür. İşte bu zenginliği görenler Cumhuriyetimizi kurdular’ ifadelerini kullandı.

Bugün Batı ve Doğu arasında sıkışmış Türkiye’yi düzlüğe çıkartmak ve onu muhasır medeniyetler arasında en üst noktalara taşımanın önemine dikkat çeken Milletvekili Şahin; ‘’ Bugün Türkiye’yi hak ettiği noktaya getirmenin en önemli yollarından birisi hem Batı’yı hem de Doğu’yu iyi tanıyan entelektüeller yetiştirmektir. İki dünyayı da tanımalı; ikisine de hâkim olmalıyız. Türkiye bunu başarmak zorunda’’ dedi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇAĞDAŞ DÜNYANIN BİR PARÇASI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!