TÜKODER’DE KEMAL BÜYÜKIŞIK YENİDEN BAŞKAN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketiciyi Koruma Derneği Balıkesir Şubesi’nin Olağan 6’ncı genel kurulu Belediye-İş Sendikası’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Kemal Büyükışık tekrar başkanlığa getirildi.

 

Divan Kurulu seçimlerinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan TÜKODER Balıkesir Şubesi kongresinde daha sonra Kemal Büyükışık başkanlığındaki yönetim oy birliğiyle ibra edildi. Yeni dönem planlamasının da yapıldığı genel kurulda tek liste ile gidilen seçimlerde Kemal Büyükışık güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

 

 

TÜKODER Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık genel kurulda Genel Başkan Aziz Koçal’ın mesajını dernek üyeleriyle paylaştı. Büyükışık,  deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, “Çevre katliamları, ekolojik kıyım devam ediyor. Tüm bunların üstüne yaşamış olduğumuz 6 Şubat depremi yoksulluk ve açlık ile yaşam mücadelesi veren tüketicileri vurmuştur. Neoliberal sistemin getirdiği rantsal kentleşme liyakatsizlik bizlere ölüm olarak dönmüştür.  Devletin can ve mal güvenliğini korumakla görevli olduğu vatandaşlarımız ayıplı binaların altında can vermiştir.  Bir kez daha görülmüştür ki deprem değil çürük binalar öldürmüştür.  Bu nedenle kader deyip geçemeyiz. Deprem kader değildir, lastayız, isyandayız” diye konuştu.

 

“DEPREM KADER DEĞİLDİR”

TÜKODER Şube Başkanı Kemal Büyükışık Genel Başkan Koçal’ın mesajıyla ilgili konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bilindiği gibi TÜKODER tüketici hakları ile ilgili bilinçlendirme bilgilendirme çalışmaları da yürütmektedir. Bu deprem bize gösterdi ki deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası bir tüketicinin yapması gerekenler hakkında bilgilenmesi ve bilinçlenmesi gerekiyor. Bu yönde genel merkez olarak deprem dayanışma ağları ile birlikte ortak çalışma başlatarak, bir eğitim programı üzerine çalışıyoruz. Tüketici hakları eğitimi kadar deprem eğitimi dediğimizi bu eğitimde o kadar önemlidir. Ayrıca deprem sonrası tüketici hakları üzerine de bir çalışma yürütmekteyiz. TÜKODER olarak bu depremde can kaybının fazlalığında ihmali kusuru olanlar ile sürdürülen hukuk mücadelesinin yanında ve takipçisi olacağız.  Birçok yapılması gerekip de yapılmayanları, yapılamayanları biliyoruz izliyoruz not ediyoruz.

 

“YENİ ÜYELERLE GÜCÜMÜZÜ BÜYÜTMELİYİZ”

Yoksulluğa açlığa karşı Toplumsal muhalefet olarak mücadeleyi büyütmemiz, güçlerimizi birleştirmemiz gerekliliği bir kez daha acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır. TÜKODER olarak da ayrışma değil birleşme ve bütünleşme zamanıdır. Birikim ve tecrübelerimizi birleştirerek bayrağımızı daha yükseklere çıkartmalıyız. Yeni üyeler yaparak gücümüzü büyütmeliyiz.”

 

YENİ YÖNETİM

Genel kurulda yapılan seçimlerde Kemal Büyükışık başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:

“Yönetim Kurulu: Kemal Büyükışık, Mehmet Recai Yıldırım, Nuran Yavaş, İbrahim Öznalbant, Suna Kandemir Günaydın, Verdi Bayram, Mehmet Örgel.

Denetim Kurulu: Tuncer Çallıoğlu, Turhan Boduroğlu, Ali Reşat Göksidan.

Genel Merkez Delegeleri: Kemal Büyükışık, Mehmet Recai Yıldırım, Burhanettin Ağabeyoğlu, Nuran Yavaş, Suna Kandemir Günaydın, Sibel Güder, Eşref Mansuroğlu, Necdet Bayhan, Fethi Yoldaş, Verdi Bayram Metin Kuter, Ahmet Muğla.”

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TÜKODER’DE KEMAL BÜYÜKIŞIK YENİDEN BAŞKAN
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!