TOLGA TOSUN MERA ARAZİSİ İÇİN YARGIYA GİDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Hazineye devredilen Edincik merası konusunda açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tolga Tosun,  paylaştırma komisyonun kararının belediyeye tebliğ edilmesinin ardından meranın Bandırma Belediyesi’ne verilmesi için dava açacaklarını söyledi.
Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tolga Tosun, Edincik merasının hazineye devredilmesini gündeme getirdi. Tosun, “Edincik mahallesinde yaşanan bir durum var.  Beldeler kapanarak bize dahil oldu. Bu beldeler gelirken araçlarıyla, arazileriyle bize geldi. Ancak 6 bin 300 dönümlük arazi Büyükşehir’e verildi. Biz de bu konuyla ilgili o dönemde dava açtık. Dava kabul edildi. Biz davayı kazandık. Devir tasfiye tekrardan Büyükşehir’e verilme kararı aldı. Büyükşehir burayı almak için plan çalışması yaptı. Biz 1/100000 plana da dava açtık. 2 dava bizim zamanımıza kadar geldi. Baktığımız zaman geçmişten günümüze 3 kazanılmış dava var. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili 3 saatlik toplantı yapıldı. Oradaki toplantıda burayı hazineye devrettiler. Bu konuda da yargı kararı var. Bu konu bize tebliğ edilecek biz bu konuda hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Hukuk mücadelesinin kazanarak bu alanın Bandırma Belediyesi’ne verilmesini sağlayacağız” dedi.
Konuşmasında su kesintisi konusuna da değinen Tosun, “Su kesilmesi konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı BASKİ’ye teşekkür ediyoruz. Bu kazı sırasında boru patlağı sonucu oluştu. Biz yine Büyükşehir ile koordineli çalıştık mahalle mahalle su dağıttık. Festival hazırlıklarımız sürüyor. Festival netleşiyor netleştiğinde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacaktır.” diye konuştu.  (Tufan Dalgıç)
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TOLGA TOSUN MERA ARAZİSİ İÇİN YARGIYA GİDİYOR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!