Tasarruf tedbirlerinden sonra yeni paket hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tasarruf tedbirlerinden sonra yasal düzenleme gerektiren konularda çalışmalarına devam ediyor.

Tasarruf tedbirlerinden sonra yeni paket hazırlığı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf tedbirlerinden sonra ikinci paket için çalışma başlatıldığı iddia edildi. Buna göre dört alanda yapısal reformlar içeren teklifin Meclis tatile girmeden yasalaştırılacağı öne sürüldü.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, yasal düzenleme gerektiren konularda çalışmalarına devam ediyor. Buna göre önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıklar ve AK Parti grubu iş birliğinde yeni bir torba yasa teklifi hazırlanıyor.

Çalışma yapılacak konular ise 4 ana başlık altında toplanıyor. Bunlar, kayıt dışı ekonomi ile mücadele, Kamu İhale Kanunu, KİT yönetimlerinin yapısının değiştirilmesi, vergi yasalarındaki istisnaların sınırlandırılması olarak sıralanıyor.

İlgili habere göre ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifi hazırlanıp, TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

Kayıt dışı ekonominin yanında KİT yönetimlerinde yapılacak değişiklikle yönetim kurulu başkanı ile genel müdürün aynı kişi olması uygulamasına son verilecek. Böylece hem harcamalara kısıtlama gelecek hem de hesap verilebilirlik artacak.

Çalışmayla vergi mevzuatındaki istisnalar da gözden geçirilecek. Yapılan çalışma ile birçok alandaki vergi istisnaları kaldırılacak.

Kamu İhale Yasası’nda yapısal bazı düzenlemeler de gündeme gelecek. Değişiklik ile kamu harcamalarında şeffaflık, denetim ve tasarrufun daha da artırılması hedeflenecek.

Kaynak:Sabah

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Tasarruf tedbirlerinden sonra yeni paket hazırlığı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!