SYAL’DE YIKIM SÜRÜYOR.. YIRCALI YENİSİNİ YAPACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımına karar verilen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde yıkım çalışmaları başladı. Yıkımın ardından yeni okulun inşaatına başlanacak.

 

Balıkesir’de depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verilen Milli Eğitim’e bağlı okullarda yıkım çalışmaları başladı. Bu okullardan bir tanesi de Balıkesir ve Türkiye’nin en gözde Anadolu Liselerinden olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi.

1987 yılında dönemin Başbakanı, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal tarafından eğitim öğretime açılan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, yıkılmasına karar verildiği 2020 yılına kadar binlerce öğrenci yetiştirdi.

Merhum İşadamı Sırrı Yırcalı tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi, en başarılı eğitim kurumları arasında yer alıyordu.

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verilen okulda bir süre önce yıkım çalışmaları başladı.

Okulun yıkılmasına karar verilmesinin ardından SYAL’den mezun olan çok sayıda eski öğrenci, yıkım başlamadan önce son kez bir hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarışmıştı.

 

RONA YIRCALI YENİSİNİ YAPTIRIYOR

YIRCALI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, bir süre önce Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile bir görüşme yapmış ve yıkılacak okulun yerine 37 derslikli yeni bir okul yapmayı taahhüt etmişti.

İmzalanan protokolün ardından SYAL’in yeni projesi hazırlanırken, eski binada yıkım çalışmalarına hız verildiği gözlendi.

 

 

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
SYAL’DE YIKIM SÜRÜYOR.. YIRCALI YENİSİNİ YAPACAK
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!