Serkan Sarı: ”Tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına darbe vuruluyor!”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP hükümetinin uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirlerinin yerel basına büyük bir darbe vurduğunu ifade etti.

Serkan Sarı: ''Tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına darbe vuruluyor!''

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP hükümetinin uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirlerinin yerel basına büyük bir darbe vurduğunu ifade etti.

Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bu kararların yerelde demokrasiye ve basın özgürlüğüne zarar verdiğini belirterek, doğru, dürüst, ahlaklı ve ilkeli yayın yapan yerel basının yaşatılması için bu kararların derhal iptal edilmesini istedi.

Sarı, konuşmasında şunları dile getirdi: “Basın ve tasarruf tedbirleri adı altında can çekişen yerel basına bir darbe daha vuruyorsunuz. Enflasyonun, hayat pahalılığının, israfın mimarı olan AKP iktidarı, ‘tasarruf’ adı altında hak gasplarını sürdürüyor. Sarayın borazanı İletişim Başkanlığı, seçim dönemi üç ayda 1,5 milyar lira harcarken, zaten zor koşullarda ayakta durmaya çalışan yerel basını çıkmaza sokarak kapanma noktasına itiyorsunuz.”

Balıkesir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının yerel gazetelere olan aboneliklerinin iptal edilmeye başlandığını belirten Sarı, “Neden? Çünkü görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmasını yasaklıyorsunuz. İyi güzel de, kamu kurumu ya da kuruluşunun görev ve ilgi alanı bulunduğu il değil midir? Böyle bir durumda yerel basın, kamu kurumlarının görev ve ilgi alanı dışında nasıl kalabilir? Bu mantık dışı uygulamaya son verin,” dedi.

Sarı, konuşmasının sonunda, “Yerelde demokrasiye, basın özgürlüğüne darbe vuran; doğru, dürüst, ahlaklı ve ilkeli yayın yapan yerel basının yaşatılması için bu kararı derhal iptal edin,” diyerek AKP hükümetine çağrıda bulundu.

Exit mobile version