Seçim ertesinde telefon faturalarına büyük zam!

BTK'nin 1 Nisan'da açıklayacağı tavan fiyat ücretinin ardından, operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Seçim ertesinde telefon faturalarına büyük zam!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telefon faturalarındaki artışlarla ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) büyük bir şikayet dalgasına maruz kalırken, kurum 1 Nisan’da tavan fiyatlarını açıklayacak.

Vatandaşlar, geçtiğimiz yıla kıyasla ciddi bir şekilde yükselen cep telefonu paket ve tarife fiyatlarını BTK’ya yoğun bir şekilde şikayet etti. Ancak BTK’nın operatörlere getirdiği tavan fiyat uygulaması sorunu çözmekte yetersiz kaldı.

Mobil operatörler, bu yıl milyarlarca liralık satış geliri elde etmelerine rağmen fiyatları enflasyonun oldukça üzerinde artırarak ücretlere yaklaşık yüzde 150 oranında zam yansıttı.

BTK’nın 1 Nisan’da açıklayacağı yeni azami ücret tarifesi sonrasında operatörlerin tarife ve paket fiyatlarını yeniden artırması bekleniyor.

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlerini belirli aralıklarla sınırlayan “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi”ni yayınlarken, internet ücretlerine ilişkin olarak ise serbest piyasa koşullarını işletiyor.

Bu nedenle, operatörler esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri için uyguluyorlar.

Ekim 2023’te, BTK yurtiçi arama dakikası için 2.45 TL, yurtdışı arama dakikası için 24.57 TL sınırı belirlemişti. Yurtiçi SMS fiyatını ise 1.75 TL olarak belirlemişti. Ancak 1 Nisan’dan itibaren konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması bekleniyor. Bu tarihten sonra taahhüdünü uzatmak isteyenlerin yeni zamlı paketlerle karşılaşabileceği göz önünde bulundurularak, taahhüdünü yenilemek isteyenlerin 1 Nisan’a kadar işlem yapmaları gerekiyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Seçim ertesinde telefon faturalarına büyük zam!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!