SARI’DAN SATIŞ TEPKİSİ: BÜYÜKŞEHİR KİMSENİN ŞİRKETİ DEĞİL

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İl Başkanı Serkan Sarı önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışma ve kavgaları düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediye yönetiminin vurdumduymaz bir tavırla şehri yönettiğini ileri süren Serkan Sarı, Balıkesir’in simgesi olan yapıların devredilmemesi için yaptıkları mücadelenin kabul edilmediğini belirtti.

 

CHP Grubu olarak Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borçları kapsamında Maliye Bakanlığına devredilmesi düşünülen yerlerle ilgili Zağnos Paşa Camii, Saat Kulesi ve Kuvayi Milliye Müzesi’nin çıkarılması taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Serkan Sarı, yapılan oylamanın da usule uygun olmadığını dile getirdi. Oylama sonuçlarının açıklanmadan oturuma ara verilip tekrar oylama yapılmak istendiğini ifade eden Serkan Sarı, ilk oylamada meclis aritmetiğine göre komisyona yapılan havaleye ret oyu verildiğini iddia etti.

 

BORÇLAR KARŞILIĞINDA BEDELLE SATIŞ YAPILMAK İSTENDİ

CHP İl Başkanı Serkan Sarı önceki gün mecliste yaşanan olayları şu şekilde değerlendirdi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Balıkesir’imizin yerel yönetiminin en üst merciidir. Bu makamın bu mevkiinin ona yakışır şekilde tavır, tutumlarla hareket edilmesi ve kentimizi yönetirken de bu anlayışla yönetmesi gerekiyor. Dün (önceki gün) Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen Maliye Bakanlığı’na borçlardan kaynaklı toplam 44 parça mülkiyetin devriyle ilgili liste meclis gündemine geldi. Bu listede yer alan; başta toplumumuzun, halkımızın ve Balıkesir’de yaşayan vatandaşların vicdanını rahatsız eden bir devir söz konusuydu. Bunların en önceliği Paşa Camii’nin bulunduğu alandaki arsanın bedeli karşılığında, bir ücret karşılığında, para karşılığında Maliyeye devredilmesi, ikincisi Saat Kulesi’nin olduğu yer, üçüncüsü de Kuvayi Milliye Müzemizin, eski belediye binasının olduğu arazinin Maliyeye, bugüne kadar yapılmış borçların karşılığında bir bedel karşılığı devrilmiş olması. Toplumumuz Paşa Camii’nin olduğu arazinin bu tarz bir borç için kullanılmış olmasına, bu arazinin, bu tapunun bir borç karşılığında devredilmiş olmasına karşı ve rahatsız. Halkımızdan gelen bu şikayetleri bizlerin duyarsız kalması mümkün değil. Kenti yöneten arkadaşlarımızın yönetim anlayışını bir daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Bugün kenti yönetirken halkımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda ve bunları dikkate alarak hareket etmemiz gerekiyor. Görüyoruz ki bu talepler dikkate alınmadığı gibi, üslup da her geçen gün meclisimize ve Balıkesir’e yakışmayacak şekilde devam ediyor.”

 

 

 

 

ÜÇ YERİN METİNDEN ÇIKARILMASINI İSTEDİK

Dün kullanılan maddelerden biri için Edremit Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan grubumuz adına çıkarak süreçle ilgili görüşümüzü ifade etti. Sayın başkanım, devirleri bizler de belediyelerimizde yapıyoruz. Birçok belediye borcuna karşılık bedel karşılığı SGK’ya, Vergi Dairesi’ne devirler yapıyor. Ama bu devirleri yaparken halkımızda ve toplumumuzda rahatsızlık, huzursuzluk yaratan görüşleri dikkate almak zorundayız. Bugün Balıkesir tarihine, geçmişine ve mirasına en önemli değer olarak kattığımız Paşa Camii 1400’lü yıllara dayanan bir tarihi geçmişi olan bir Paşa Camii toplumda milli ve dini değerleri temsil ettiği önemli bir noktadır. Balıkesir dediğimizde net bir nokta herkesin aklına geliyor, bu da Paşa Camii’dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu tek hutbe yine bizim Balıkesir’deki Paşa Camii’ndedir. Bugün Paşa Camii’nin bir bedel karşılığında devri konusunun içerisinde tartışılması bizleri rahatsız ediyor. Bu sebeple bu üç yerin devir listesinden çıkarılmalı, diğerlerinin devri ile ilgili sıkıntı yok. Evet, belediyemiz borçlarının yapılandırması konusunda kullanabilir, destekliyoruz, sıkıntı yok, oy vereceğiz, bu üç yeri listeden çıkarın, kalanını oylayalım dememize rağmen ‘biz sizlerin lafıyla iş yapmayız’ ‘biz bir takım siyasilerin oyunlarına alet olmayız’, ‘biz bir takım gazetecilerin haberleriyle karar almayız’ gibi ve ‘hodri meydan’ diyerek büyükşehir belediye meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza restleşerek bir kent yönetimi anlayışıyla karşı karşıyayız. Restleşerek olmaz, uzlaşarak, kucaklaşarak ve toplumun taleplerini dikkate alarak hareket etmek zorundayız. ‘Gücünüz yetiyorsa engel olun’ bir diğer cümle. Bu tarz cümlelerle, söylemlerle restleşerek, tehdit ederek, ‘kim daha çok gol atacak göreceğiz’ söylemleriyle, bu baskıcı ve zorlayıcı anlayışla Balıkesir’i yönetmeye çalışanlar bir daha dönüp kente bakmaları gerekiyor. Balıkesir halkı asla baskıya boyun eğmemiştir. Balıkesir halkı baskı yapanlara her zaman cevabını vermiştir. Kuvayi Milliye kenti olan Balıkesir’imiz Kurtuluş Savaşı mücadelesini örgütleyen kentimiz bu değerlerine de sahip çıkmasını çok iyi bilir. Bugün bu değerlere saygı göstermeyenlere de vereceği cevap açık ve nettir.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİMSENİN ŞİRKETİ DEĞİLDİR

Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu vurdumduymaz ve kimseyi tanımaz tavrı son bulmalıdır. 5 yıl boyunca bu anlayışla bu kent yönetilemez. Kentimizi yönetme meziyetlerine sahip değillerse bir an evvel de görevlerini bırakmalarını talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı kimsenin şirketi ve kimsenin arka bahçesi değildir. Burası halkımızın ve milletimizindir. Halkımızın ve milletimizin talepleriyle de yönetilmeyi hak ediyor. Hak ettiği şekilde yönetemeyeceklerse de gereğini yapmaya davet ediyorum.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
SARI’DAN SATIŞ TEPKİSİ: BÜYÜKŞEHİR KİMSENİN ŞİRKETİ DEĞİL
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!