S-400’LERİN TESLİMATI BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah saatlerinde Türkiye’ye gönderilmeye başlanan S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Rusya’dan ilk açıklama geldi. Sabah saatlerinde Rusya’dan kalkarak Ankara’daki askeri Mürted Havaalanı’na iniş yapan An-124 tipi kargo uçaklarının S-400 teslimatının sürdüğü sırada Rusya’dan konuyla ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Rusya Askeri – Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) tarafından yapılan ilk açıklamada, S-400’lerin teslimatının resmen başladığı ifade edilerek, “FSVTS, S-400 sisteminin Türkiye’ye teslimatının başladığını doğrulamaktadır. Teslimatlar tarafların üstünde mutabık kaldığı tarihlerde gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı da teslimatın başladığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır” denildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, “Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
S-400’LERİN TESLİMATI BAŞLADI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!